Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie kupilem sobie Interface Carsoft i podlaczylem go do e39 1998rok ale niestety tylko blad poduszek udalo mi sie wykasowac.

Czy jest mozliwosc wykasowania za pomoca tego sprzetu bledu hamulców i alternatora?Caly dzien dzis szukalem ale niestety nic na ten temat niemoge znalezc.

Opublikowano

Z tego co kojarzę to Carsoft jak i inny program diagnostyczny łączy się tylko modułami (sterownikami) np. silnikiem, airbag, abs, itp.

U ciebie z tego co rozumiem to świeci kontrolka od zużytych klocków i kontrolka od problemów z ładowaniem (alternator itp.) Te elementy nie maja osobnych sterowników, więc jedynym rozwiązaniem jest usunięcie usterki i te kontrolki same znikną.

Jak się mylę to mnie poprawcie.

Pozdro

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
generalnie to blad ladowania pojawil sie po resetowaniu oil service na stykanie pinow a klocki hamolcowe sa wymienione ale niestety kontrolka sie pali a i jeszcze pali mie sie lewe tylne swiatlo ale zarowki wymienione i wszystkie sprawne jednak blad nadal sie pali
Opublikowano
Takitos, co do kontrolki klocków poszukaj dokładnie a znajdziesz że po wymianie klocków jeżeli czujnik jest ok to włączasz stacyjkę bez odpalania pojazdu i wciskasz hamulec na 30-40 sekund lub coś takiego i problem zniknie. Co do błędu tylniego światła to może wymieniłeś na złe żarówki sprawdż ile mają Wat może za dużo lub za mało i też będzie pokazywać błąd.
Opublikowano
spoko to juz mam jakis krok do przodu :) a co to moze byc ładowaniem bo laduje ok sprawdzane miernikiem ale niestety lipa swieci sie