Skocz do zawartości

malowanie felg kilka pytan???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.....kupilem felgi na alegro i troszku inaczej wygladaja w rzeczywistosci niz na zdjeciach i chce je pomalowac.Ile potrzeba mi farby na felgi 17??????oczywiscie chce dorobic bardzo jasny srebny metalik.Teraz jeszcze co mnie interesuje to jakie opony zalozyc do tylu aby nic nie obcieralo,myslalem o 225 45 ale czy na 9.5 cala to nie za malo????na przod mam 215 45 to chyba przy 8 cali bedzie OK????przepraszam ze to nie ten dzial ale zalezy mi na czasie.Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item436048439_bmw_17_borbet_t_2x8j_2x9_5j_et35_e36_e46_z3.html

Opublikowano
wiem ze polerowanie to najlepsze rozwiazanie ale trzeba o to dbac . To chyba zostane przy malowaniu. A jeszcze sa troszku przydrapane ranty i przy malowaniu to zginie.Dobor opon do felg interesuje mnie nie z tabeli tylko z doswiadczenia uzytkownikow FORUM BMW.Dodam ze zawieszenie orginalne nie utwardzane (jeszcze ale kwestia czasu :lol: )
Opublikowano

Ja miałem takie z wypolerowanym rantem i wystarczy je przecierać co jakiś czas szmatką z środkiem do polerowania aluminium, a warto :)

A co do tabelki jest tam odpowiedz na Twoje pytanie, pytałeś czy opona nie będzie zbyt wąska:

ZALECANA MIN MAX

225/45 R 17 7,5 7,0 8,5

Wynika z tego że będzie zbyt wąska :wink:

Opublikowano
to jaka bedzie dobra opona przy tych parametrach felgi zeby dalo sie jezdzic i nic nie obcieralo????aha ponawiam pytanie co do malowania(ile musze sobie farby dorobic????)
Opublikowano
Ja z przodu mam felgi 7,5 cala i mam opone 215/45.Ale widze ze moglbym wsadzic 205 spokojnie.na tyle mam 8,5 cala i mialem 245.Zmieniłem na 225 i jest juz naciagnieta lekko,weższej nie da rady.225 na 9.5 cala nie da rady napewno!raczej 245
Opublikowano
jak mi padłe amorki to 245 zaczęly obierac z tylu od srodka.Zalezy jeszcze od et.Ja na tyle mam 50et.245 to kawał opony,cięzko sie na niej jeżdzi,samochod słabiej przyspiesz:(woda i koleiny to tragedia!235 nie wiem czy wejdzie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak juz temat jest poruszony to zapytam w tym temacie... jak zabrac sie za malowanie felg..

Chodzi mi o przygotowanie ich do malowania i jakie czynnosci powiniennem poczyniac pokolei...

1. wyczyścic z brudu i odtłuścic pewnie ?

2. matowanie papierem sciernym ?

3.

Prosze o pomoc, gdyz nie chciałbym od razu wszystkiego spi...ć ;)