Skocz do zawartości

szukam schematu silnika 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam schematu, może ktoś ma jakąś stronke ze schematem silnika a dokładnie urwała mi się część od kolektora wydechowego a turbo i chciałbym zobaczyć jak to wygląda na schemacie bo w realu dojscie jest beznadziejne. Dzięki. :modlitwa:
Opublikowano

sluchaj urwalo ci sie lączenie pomiędzy turbiną a kolekjtorem to skrecane na trzy śruby. Fakt u mnie stało sie to tez. Dojście masakra. Trzeba ściągnąć:całą pokrywe zaworów a co za tym idzie wtryski i inne czujniki. Ja osobiście robiłęm to dwa dni. Ale jest to wada tego modelu ponieważ tam pękają kolektory. Jak masz jakieś pytania dawaj na e-mail. albo gg: 4370321

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chyba nie trzeba aż tyle ściągać..

U mnie wystarczyła osłona silnika i aluminiowa (czy cholera wie jaka) osłonka (mocowana na zaczepy) - trzeba ją wyczepić w stronę reflektorów - i oczą od góry okazują się otworki na przedłużkę do odkręcenia turbiny od kolektora..

Jak odkręcisz turbinę to już masz dostęp do kolektora..

Ale mogę się mylić - ja u siebie wymieniałem tylko turbinkę..

Opublikowano
  • Autor
Ale może nie w każdym realu :mrgreen: ... A co na to http://www.realoem.com/bmw ???

Dzięki wielkie to już mam ale to chyba najlepsza strona która jest dostępna bo nawet servis BMW na niej pracuje.

Opublikowano
  • Autor
Chyba nie trzeba aż tyle ściągać..

U mnie wystarczyła osłona silnika i aluminiowa (czy cholera wie jaka) osłonka (mocowana na zaczepy) - trzeba ją wyczepić w stronę reflektorów - i oczą od góry okazują się otworki na przedłużkę do odkręcenia turbiny od kolektora..

Jak odkręcisz turbinę to już masz dostęp do kolektora..

Ale mogę się mylić - ja u siebie wymieniałem tylko turbinkę..

niestety trzeba zrobić jak kolega pisze roboty na dwa dni, troche dziwne ale prawdziwe