Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu nie mogę rozwiązać problemu z pompa paliwa.

Stojąc na światłach auto szarpnęło 2 razy i zgasło. Po odpaleniu dojechałem na parking, tam pochodziło z 2 minuty po czym zgasło i od tamtej pory nie chce odpalić. Kręci wszystko super, ale nie odpala. Postawiłem na pompę paliwa i ją wymieniłem (oryginalna Bosha 400 zł). Po jej wymianie sprawdziłem czy działa podpinając na 0,5 sek stałe 12 V - działa. Po włożeniu jej do baku, podłączeniu węży i przekręceniu kluczyka w stacyjce, pompa milczy. Dodam, że węże są cały czas suche, nie przelatuje przez nie paliwo.

Jaki jest następny krok żeby sprawdzić co i jak jest nie tak ? Nie chciałbym lawety, bo nie wiem czy na nią wjadę.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano
Kolego... kupiles nowa pompe. jak podlaczyles ja na pol sekundy automatycznie mogles ja zatrzec. jak wiadomo paliwo smaruje pompe i chlodzi jej prace:) Ja tez mialem takie objawy w swojej e36, ale jak wymienialem pompe to strzykawka paliwa do niej nalalem i samochód na dotkniecie zapalil:)
Opublikowano
Mi ostatnio też auto pod domem padło, krecił ale nie chciał odpalic, też myśla że to pompa ale okazało się że po podłączeniu pompy na krutko z innego akumulatora auto odpaliło i chodziło normalnie a na orginalnym zasilaniu już nie działało, okazało się że poszedł jakiś przedfornik czy coś w tym stylu (tak mi elektryk powiedział) poprostu pompa nie dostawała zasilania i nie pompowała paliwa. Radze sprowdzi naj pierw pompe na krutko bo poco płaci za nową jeszcze raz jak to wcale nie musi by jej wina.
Opublikowano

...przed podpięciem na krótko było w niej trochę paliwa, więc na bank nic się jej nie stało.

Dzisiaj pierwszy raz w życiu holowałem beemkę, bo niestety po sprawdzeniu napięcia, przekaźnika,odcięcia, w dalszym ciągu nie mogłem jej odpalić.

"Ukochana" stoi u mechanika pod komputerem, jak dojdą do tego, co jej było i naprawią usterkę, wspomne o tym na forum :) . Pozdrawiam

Opublikowano
kolego przekaznik pompy paliwa ci padł a nie pompą prawdopodobnie od tego zaczynamy w takiej sytuacji :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
ostatecznie przekaznik odcięcia pod kierownicą albo to co ja miałem niechciałą odpalić po montażu cb sprawdzałem wszystko jak głupi po czym okazało się że pod słupkiem środkowym miałem przełącznik który ruszyłem jak kabel przekładałem to była akcja :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Ostatecznie okazało się że problemem był czujnik położenia wału. Kupiłem nowy, skasowano wszystkie błędy przy okazji i autko chodzi jak nowe :D