Skocz do zawartości

525tds m51 zapach spalin w kabinie na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od jakiegoś czasu zaobserwowałem, że jak stoję na światłach z nawiewów dochodzi delikatny zapach spalin (jakby parafina) czy może to mieć związek z nieszczelnością na uszczelce pod głowicą? czy raczej leci z łącznika elastycznego wydechu?? ten łącznik jest trochę usmolony
Opublikowano
tak z tego łącznika, jak nie z niego to może nieszczelność gdzieś pod kabiną. jak wymienisz łącznik to wymień też filtr powietrza kabinowego bo nie poczujesz poprawy
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Chyba nie będzie to wina łącznika.

Miałem kiedyś nieszczelny łącznik i nic nie było czuć w kabinie.

003.jpg
Opublikowano
Ja mam podobny problem, a mianowicie - przy początku obudowy filtra (tam gdzie dochodzi rura prowadząca powietrze) wycieka mi troszke oleju i wydobywają się stamtąd spaliny, chyba, że to olej który się wypala na bloku, ale raczej nie bo widać jak to wydobywa się spod obudowy filtra pod małym ciśnieniem. Co to może być :?: Jest tam gdzieś jakiś oring albo coś podobnego :?: Kumpel mówi, że nie wymienił oringu jak filtr wymieniał, ale ja wole zapytać na forum :)
Opublikowano
Ja czułem spaliny jak miałem nieszczelność na jakimś pierścieniu przy turbinie ale było to widać po dodaniu gazu leciały spaliny koło turbiny.Najlepiej sprawdz i będziesz wiedział skąd.