Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa zagadka, przynajmniej dla mnie

e30 is

raz na pare dni, podczas jazdy cała deska rozdzielcza i konsola z półką, zaczyna mi strasznie (!) drgać. nie ma to związku z prędkością bo telepie tylko troche mniej; przy wrzuceniu na luz to samo :shock:

i nagle jak reka odjął przestaje po czym za pare dni znów to samo przez pareset metrów.

normalnie wymiękam.. oczywiście to nie wina nawierzchni. za pierwszym razem kiedy to się stało sądziłem, że wpadłem na jakąś tarkę na asfalcie ale szybko sie okazało że droga jest jak stół.

Drgania sa znaczne i wydaje mi sie że coś wtedy inaczej słychać ale nie wiem czy to motor /ale raczej nie/ czy coś szumi z tyłu ..czy to krew, która mnie zalewa bo nie wiem co sie dzieje

dziwne to jest; pierwszy raz sie spotkałem z czyms takim i bardzo mnie to niepokoi

co się psuje ? :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja dołożę jeszcze jako podejrzaną podporę wału napędowego lub przeguby wału. Jeżeli są trochę wyrobione i źle się ułożą, to tak to właśnie wygląda - auto drży przy jeździe.
Kai
Opublikowano
no to ja podam jeszczejedną przyczyne - mozesz miec uszkodzoną oponę ja tak własnie mam i musze wymienic jedn a z opon a podejżewałem ze coś sie rypło w zawieszeniu bo drgało masakrycznie najpierw czuc bylo na kierownicy a potem cale auto sie trzęsło
Opublikowano

A i owszem, w e30 u taty było identycznie tylna opona była lekko zniekształcona, kierownica nie drżała ale czasami samochód wpadał w takie wibracje że aż deska latała.... po wymianie opon wszystko ok. Jak masz zimówki z felgami to załóż je na moment i sprawdź (ewentualnie zapasówkę).

Pozdr.

Sama radość :)
Opublikowano
Sprawa zagadka, przynajmniej dla mnie

e30 is

raz na pare dni, podczas jazdy cała deska rozdzielcza i konsola z półką, zaczyna mi strasznie (!) drgać. nie ma to związku z prędkością bo telepie tylko troche mniej; przy wrzuceniu na luz to samo :(

sprawdź moze to faktycznie wina opon - to sie czesto zdaża , a czuc ze te drganie jest mocniejsze z jednej ze stron? pojedz do wulkanizatora i niech sprawdzi opony ale nie pod katem wywazania - bo wywazonemoga byc tylko wzrokowo czy opona nie skacze(gora , dół)