Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie, tyle jest na Allegro folii do szyb za grosze, chcialbym zapytac jak przewaznie montowana jest taka szyba? Czy wystarczy wyciac i nakleic z apomoca kleju na niej czy jakos pod temperatura jak to Ździsiu żelazkiem trabanta robił ;)? Nie robiłem tego nigdy a przymierzam się, proszę o wskazówki.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano

No rzeczywiście jestem pod wrażeniem tego sposobu - szczególnie tej częsci dotyczącej wpychania folii pod uszczelkę :P:P.

Rozumiem, że chcesz sobie małym kosztem zrobić przyciemniane szyby (znaczy zrobić pojazd przedstawiciela handlowego - gdyż wolno ci tylko założyć folię na trzy tylne szyby).

Co do tylnych bocznych - sposób pokazany na filmie może i byłby częsciowo skuteczny. Co do tylnej szyby - niestety nie gdyż nie jest ona idealnie płaska. Ma swoje uwypuklenia i zwykła folia nie będzie dobrze przylagała. Albo będziesz ją musiał pociąć na paski albo będziesz miał białe plamy.

Do przyciemniania szyb wypukłych uzywana jest trochę inna folia niż ta sprzedawana na allegro.

Poza tym - jesli chcesz sobie zrobić a coupe - pick-up to bardzo proszę - twoja bryka :cool2: .

Jeśli chcesz przyciemnić przednie boczne szyby - nie zapomnij przykleić naklejki z numerem homologacji, gdyż jest to bardzo ważne przy zrywaniu z nich tej folii podczas kontroli drogowej :norty: , oraz przygotuj się na odwiedzenie kilku stacji kontroli pojazdów - gdyż na legala z "śmiecioworami" na przednich bocznych szybach nie dostaniesz przeglądu.

Pzdr,

P.S. Powodzenia w przyciemnianiu

Opublikowano

Jak juz jest ten temat, to o cos zapytam.

Orientuje sie ktos ile kosztuje w e36 przyciemnienie wszystkich szyb?

Nie pisze o foli. Wiem ze jest duzo roznych sposobow. Ma ktos z tym doswiadczenie?

Opublikowano
U mnie przyciemnienie 3 tylnich szyb w Coupe to koszt około 350 zł, ale to zalezy od miasta i od zakładu, najlepiej pojedź w miejsce gdzie to robią i sią dogadaj.
Opublikowano
Ceny chyba podobne bo u mnie (Sosnowiec) za 3 tylne w mojej E36 Coupe chcą 360zl a wszystkie szyby procz przedniej delikatnie na czarno to koszt około 550zl.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)