Skocz do zawartości

Test nr 13 - GONG nie działa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie dzisiaj robiłem sobie różne testy OBC - między innymi test nr 13 czyli test GONGA - i..... nic. Teraz mam zonka bo nie wiem czy nie mam GONGA czy on poprostu nie działa? Szanowni forumowicze, jeżeli ktoś to próbował sprawdzać to uprzejmie proszę o jakieś podpowiedzi, gdzie wogóle ten gong się znajduje i jak go spradzić. Po stronie pasażera mam jakiś głośniczek przyczepiony od spodu pod schowkiem, ale nie wiem czy to jest to i jak powinien on byc podłączony. Klapa.
Dolo
Opublikowano
U mnie też jak robię test 13 nic nie ma. A u kogoś jest jakiś sygnał?

Zapytaj kogos kto ma wersje inna niz europejską, tam mozliwe ze ten gong działa

Xdrive

Koder

Opublikowano
Jak miałem starą BMW E30 to w momencie zbliżania się temperatury na zewnątrz do +3 i - 3 stopni rozlegał się w aucie taki klasyczny GONG, ale wtedy pod kierownicą faktycznie wył głośniczek. Robiąc ten test myślałem, że tu będzie podobnie i to o ten GONG chodzi. Teraz juz sam nie wiem o jaki GONG chodzi i czy faktycznie go mam.
Dolo
Opublikowano

Test 13 u mnie również nie działa i mysle ze nie ma czym sie przejmowac.

Dźwięk pojawiający sie od 3 st C. z tego co pamiętam jest i pochodzi raczej z okolic deski. Bardziej chciałbym w testach licznikow wprowadzic korekte spalania, ponieważ moj komp sporo je zawyza. Pzdr

Opublikowano

W e36 gong znajduje sie w dolnej części kokpitu, po stronie kierowcy nad pedałami. Można go wyczuć ręką.

Działa następująco:

-przy temperaturze poniżej +3 st. C, dając sygnał ogołoledzi;

-przy pełnej godzinie, jeżeli na komputerze ustawisz symbol głośnika (fabrycznie nastawiony na sygnał około 10s. przed pełną godziną).