Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:) Mam taki mały kłopot.Posiadam E39 sedana 525tds z roku 97 .Fabryczne nagłosnienie było zrealizowane na radiu Beckera z kasetą.Grało to....srednio-fatalnie.Wymieniłem głosniki z przodu i z tyłu na JBL GTS i chyba się ..nic nie zmieniło .JEst odrobinę "jaśniej" .KOlejnym krokiem było zamontowanie CD Bussines Alpine i MIDa do tego.PO tym wszystkim byłem i jestem zachwycony.Jest głośno i czysto i przestrzennie z CD.JEdyny kłopot to silny niedobór basu.Nie zalezy mi na tym aby waliło po plecach bo to już mam za sobą :)) 40 lat na karku ,ale chodzi o zwyczajne poprawienie basu.CZy opłaca sie zamontować oryginalny subwoofer od wersji Hi Fi? To takie pudło z plastiku które chyba montuje się w bagazniku pod półką tak?(proszę mnie poprawić jak się mylę) CZy to spełni moje oczekiwania aby ni ebyło za głośno ale za to ładnie brzmieniowo?.CZy walczyć z głosnikami przednimi(kupiłem drugie pudła drzwiowe na eksperymenty) bo słyszałem że w te pudła ktoś 16 włozył ale jak się na nie patrze to nie wiem jak on to zrobił.Domyślam się że jeżeli oryginalny subwoofer to trzeba dodać wzmacniacz bo chyba radyjko tego nie udźwignie:( .Bardzo proszę o sugestię kolegów co słyszeli grający oryginalny subwoofer lub jakieś inne równie dobre rozwiązanie bez przeciagania kabli ,skrzyń basowych i 4 tys watów na kanał.:)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
po pierwsze musi isc wzmacniacz i wsztkie glosniki podpiac pod niego i zsobaczyc jakosc dzwieku powinna sie poprawic i bas tez poniewaz radjo nie ma sily pociagnac lepszych glosnikow a propo skrzynie najlepiej sobie kupic jakas nie duza bo te orginalne to kaszana slabe a tak bedzie dobry bas