Skocz do zawartości

Po wymienia swiec filtrow itp problem wyglada inaczej...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Wymienilem swiece i filtry no i jest poprawa. Auto mocniejsze nie zacina sie a to co wczeniej dzialo sie po przejechaniu 3 km teraz dzieje sie po przejechaniu 80 km.

Myslalem ze wszystko juz jest OK po tych wymianach i dzisiaj trafila mi sie dluzsza trasa no i koszmar powrocil.

Po przejechaniu normalnie ok 80 km auto zaczelo slabnac i tak z kilometra na kilometr bylo coraz gorzej. W pewnym momencie zeby wyprzedzac na trasie musiaem wrzuca trojke i ledwo szedl. Przy zatrzymywaniu sie w korkach czy na swiatlach auto cale sie trzesie... (drży)...

Przed wymiana swiec i filtrow dzialo sie to samo tylko o wiele szybciej i auto jeszcze szarpalo...

Chyba przypadek jakich mało?Od czego to moze sie dziac? Moze cewki?Moze katalizator? POMOCY!!!

Opublikowano

Miałem podobny problem kiedyś w MX-5. Tam problemem były cewki. Z drugiej strony, kiedyś (raz mi się zdarzyło) zatankowałem auto w Auchan i po 50km na trasie traciłem moc stopniowo aż kończyłem na 1 biegu. Zatankowałem na przydrożnej stacji Pb98, pobujałem auto i jechało dalej normalnie. Szok! Bez wizyty u mechanika ciężko cokolwiek doradzić.

PS. w MX-5 przy uszkodzonych cewkach wydech po kilku minutach jazdy był czerwony jak diabli, mimo spokojnej jazdy (na początku myślałem że wydech zapchany). Możesz zerknąć pod spód auta jak mulenie się znowu pojawi i zobaczyć czy masz podobne objawy.