Skocz do zawartości

dziwne stukanie w tylnym zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego już czasu gdy jadę po nierównej nawierzchni lub wjadę w jakiś dołek prawym tylnym kołem słychać stukanie. Dochodzi ono tylko z tego koła. Jest to dźwięk taki jakby były za luźno skręcone jakieś elementy zawieszenia. Czy ktoś może wiedzieć co to może być, bo może to jest jakaś częsta dolegliwość. W kole nie ma żadnych luzów, opony nigdzie nie ścina, ja tam nic nie grzebałem, wcześniejszej historii nie znam bo jeżdżę tym autem dopiero 2,5 miesiąca.

Auto to E-36 318IS Coupe.

ps. i jeszcze jedno, może głupie pytanko, od czego są pod maską dwie pomarańczowe kostki umocowane po obu stronach przy błotnikach. Mam już trzecie auto IS i nie wiem co to :wink:

Opublikowano

Kolego nikt Ci zdalnie nie zdiagnozuje co stuka w zawieszeniu, a szczególnie w tylnym gdzie masz po trzy wahacze i sporo gumowo metalowych elementów. Sprawdź poduszkę amortyzatora, jeśli będzie ok to jedź na pobliski warsztat, auto na szarpaki i już.

Pozdrawiam.