Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szczerze mówiąc compact e36 nie jest dobrym samochodem do dobrego audio:( wiem z autopsji. Z tyłu są zammontowane orginalnie 10cm, ale są na rynku przejściówki na 13cm, koszt 27 zł i to jest wszystko co z tyłu mozna włożyć w orginalne miejsca.
Opublikowano
mam pytanko jakie polecacie glosniki na tyl do compacta z 95r w standardowe miejsce

ps

jaki maja wymiar takie glosniki

tak z tyłu są 10cm głosniki, ale ze nie jest to samochód do dobrego audio to sie nie zgodze, wystarczy troche inwencji, ja np odłączyłem oryginalne głosniki z tyłu i w półke wsadzilem elipsy 6x9 3drozne, a do przodu zamiast oryginalnych 13nastek wsadziłem lepsze głosniki 2 drozne z dosyc duzym basem i teraz gra bardzo dobrze a basu nie brakuje...jesli chodzi o przod to najlepiej jest wygłuszyc wneke za głosnikiem, a jeszcze lepiej przerobic boczki dzwi i wsadzic jakis wiekszy głosnik, z oryginalnego audio zostawiłem tylko głosniczki wysokotonowe w drzwiach dla uzyskania jak najlepszej sceny muzycznej, jak ktos lubi ekstremalny bas to oczywiscie do tego jeszcze subwoofer do bagaznika...(to tylko jeden z wielu pomysłów, zaznaczam ze audiofilem nie jestem) :)

Opublikowano
tak bo mam tam orginalne glosniki i jakie polecacie glosniki w te miejsca bo mam jeszcze zamontowane z tylu magnaty ls200

Obojętne jakie - i tak będzie kicha :lol: . Helix Blue są dość tanie i dobre.