Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziś po tygodniu postoju wyjeżdżam z garażu a przed samochodem ciągnie się ślad po wycieku. Sprawdziłem spod spodu i wygląda na to że z okolic łączenia silnika ze skrzynią lecą krople. Czy są tam węże paliwowe?
Opublikowano
heh, nivo cieknie, ale z tyłu z amorka, czuć paliwem więc myślę że to właśnie ono, ale nie wiem czy są tam przewody paliwowe, jeśli tak to gumowe czy metalowe. Wcześniej nie było żadnych objawów
Opublikowano

Ale tę ciecz to oceniałeś organoleptycznie, czy tylko przy wejściu stwierdziłeś na nos??

Na łączeniu silnika ze skrzynią nie powinno być przewodu paliwowego, jest prowadzony metalowym przewodem w specjalnym tunelu i wychodzi na silnik całkiem z boku skrzyni.

Może to jak wcześniej napisałem jakiś olej??,

heh - albo z okolic pompy wspomagania płyn od wspomagania zaczyna Ci siussać?? - jest to ciągły problem w bmw, nawet w e65.

Opublikowano
a po której stronie jest pompa?oceniałem na zapach ale teraz widzę że to raczej olej - właśnie wyczołgałem się spod auta :) Jestem już trochę podłamany tymi wyciekami, a znaleźć speca ciężko...Zależy mi żeby zrobić samochód jak należy
Opublikowano
a po której stronie jest pompa?oceniałem na zapach ale teraz widzę że to raczej olej -

jeśli pytasz o pompe wspomagania, to jak stoisz pod autem, mając przed sobą przód, to szukasz po lewej stronie (tj. od strony kierowcy) - jest to stała bolączka siódemek, nie rozwiązana nawet w modelach e65.

Z Katowic masz niedaleko do Krakowa, a ja mam za Krk kolege, co sie na tym zna na prawde dobrze. W sumie to konczy skladac dla siebie 750 e32, wiec jest tym bardziej na bierzaco.

Jak bedziesz zainteresowany to sie do niego odezwiemy