Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem po ostatnim deszczu zobaczyłem że mam mokry dywanik od strony pasażera w kantach przód i lewa strona ale niecieknie nic po bokach tylko jakby woda dostawała się gdzieś od spodu wymieniana była przednia szyba czy to możliwe że kiepsko ją wkleili ?

woda niekapie z góry wszystkie uszczelki są suche

Opublikowano
Oczywiście ze możliwe. Najgorsze że czesto ciężko dojść z kąd woda się dostaje. Ostatnio kumpel jak rozebrał pół samochodu i zaczą go polewać z myjki pod ciśnieniem wodą z barwnikiem to dopiero wyczaił gdzie się przesącza.
Opublikowano

witam :D wlasnie wszedlem na forum i odrazu temat ktory szukam.

u mnie jest ten sam problem woda zbiera sie pod dywanikiem psazera odziwo tylko po deszczu jak wyjezdzam z myjni to nawet nie ma kropli.

ale dzisiaj zauwazylem ze tak po srodku progu od wewnatrz ,,leci ciurkiem" woda i jestem prawie pewny ze sa to uszczelki drzwi - i tu moja prosba czy ktos wie gdzie moge dostac takie uszczelki oczywiscie tylko nowe ( wiem ze w aso a tak poza tym - a na alegro sa tylko uzywki )

chyba ze ktos przerabial ten temat i wie skad cieknie procz uszczelek ( samochod jest bez wypadku napraw itp) z gory dziekuje

Opublikowano

He he miałem zadać to samo pytanie , u mnie o dziwo mokro tylko u pasażera i też tylko po deszczu , te same objawy (mokry wewnętrzny próg)

Czy ktoś poradził sobie z tym problemem ?

Opublikowano

jak szyba była wymieniana to pewnie ktoś dał ... pupy. Zdejmijcie boczek i tam powinna być pianka zabezpieczająca przed wodą która spływa szczeliną międzyokienną. Jak jej nie ma, to:

a) kupić piankę i przykleić

b) kupić folię (najlepiej jakąś ogrodową, bo nie pęka w czasie mrozów) i zakleić