Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy ktoś ma problem z puchnacymi uszczelkami przednich drzwi? po obu stronach na końcu uszczelek koło lusterek - ok. 4 cm.

Czy to tylko u mnie czy znów jakas wada?

Przeszukałem forum i nie ma takiego tematu, ale kiedyś przypadkiem natrafiłem na podobny problem też w e46.

Proszę o radę. Wymieniać? czy czekać co sie bedzie działo dalej?

Opublikowano

Jak w starej piosence:...nie jesteś sam... :D

U mnie jest to samo.Nie ma rdzy, nie było żadnych uderzeń, ale uszczelka od strony kierowcy spuchła.Na razie z tym jeżdzę,nic złego się nie dzieje, ale po pierwszym mam zamiar wymienić. Nowa w ASO (Breczko, Białystok) to koszt 70 zł :( Gdzieś w Polsce pewnie będzie taniej, bo porównując ceny z innych ASO, z tutejszymi to mi się czasem włos na głowie jeży.

Pozdrawiam.Nitaka

Opublikowano
mam to samo,kiedy domykam szybe uszczelka idzie razem z nia.Pare miesiecy temu rozebralem i oczyscilem z calego brudu ktory gromadzi sie w zgieciu,przez jakis czas bylo okey ale problem pojawil sie znowu.Mysle ze juz raz zdeformowana uszczelka nadaje sie tylko do wymiany :cry:
Opublikowano

No właśnie koledzy - pod spodem nie ma rdzy i to jest dziwne...

u mnie wysypuje sie tylko jakiś biały proszek. Nie wiem co to jest - jakis silikon na którym była mocowana poprostu sie wykrusza czy co...

A co do cen w Białymstoku - w Krakowie też taniej nie jest:)dlatego zastanawiam się nad podjechaniem na jakiś złom, tylko obawiam sie ze każą mi kupić całe drzwi:)

aha. jest jeszcze w Wieliczce (chyba złom), który specjalizuje sie w częściach do BMW. Taka mają rekamę..może tam zapytam..