Skocz do zawartości

Wymieniłem nieszczelny filtr i....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakleilem szczeline w gumie przepływomierza, po odpaleniu strzeliło i rozerwało taśme którą zakleiłem dziure.

Mam teraz pytanie jaka może być przyczyna strzelania skoro usunałem wszystkie nieszczelności ? Gumę zakleilem chwilowo bo chcialem zobaczyc czy bedzie jakaś różnica. Chciałem kupić nową gume ale nie wiem czy nie strzeli i nie połamie mi przepływki, filtra i nie rozerwie nowej gumy itp. teraz po strzale cisnienie "uszło" szczelina w gumie. Poza tym po wymianie popękanego filtra czuc wyraźna różnice w pracy silnika, może nie wróciły wszytskie koniki ktore byly w silniku na samym początku ale jest o wiele bardzioej żywy i mocniejszy.

E36 M43 94 r. LPG

Opublikowano
rozumiem ze strzela ci na gazie... Ja mialem tez popekana ta gume za przeplywka, posklejalem ja tasma ozolacyjna,ale wytrzymala tylko na srednich obrotach, powyzej 4-5 tys jak bylo zaraz ja rozwalalo. Na strzale zepewne jest duzo wieksze cisnienie wiec tasme rozerwie na pewno,ale guma wytrzyma,tylko wlasnie pujdzie ci dalej. Jedz do gazownika i niech ci to naprawi,a puzniej kup gume. (ASO 150 PLN)
B M W