Skocz do zawartości

523i - piszczy koło dziwnie (nie klocki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiecie ze jestem przewrazliwiony :) ale to fakt.. autko musi dzialac.

Przegrzebałem już forum i nic nie znalazłem co by odpowiadało takim objawom...

Mianowicie:

Dzisiaj doszly mnie jakies dziwne popiski z prawego tylnego kola. Ledwo slyszalne i wylacznie przy ruszaniu je slychac. Dzwiek brzmi jakbym styropian ocieral o szybe, nie rytmiczny, po prostu popiskuje sobie delikatnie.

Zdjalem kolo, podnioslem i organoleptycznie nic dziwnego tam nie widze. Klocki niedawno wymienialem, wiec je tez wykluczam. Zadnych luzow nie czuje, autko trzyma tor jazdy, w zakretach tez jest ok. Zawieszenie miałem sprawdzane jakieś 5 kkm temu... też nic nie było wtedy nie tak.

Poradźcie przewrażliwionemu maniakowi BMW :)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam ten sam problem,z tym ze szczeki i klocki ok.a podczas jazdy przy odpuszczeniu z gazu piszczy i tak jak by cos mielilo w kole.....:/ Ktos moze wie co ja boli......??
Opublikowano
u mnie też był ten problem i też w tym samym kole (prawy tył) Popiskiwało jak było chłodno po przekechaniu kilku kilometrów cichło. Szukałem i szukałem i nie znalazłem. Było to rok temu jak na dworze zrobiło się zimno. Na początku też zmieniałem klocki i czyściłem ręczny (bemben i szczęki). Zero efektów. Któregoś dnia podniosłem tył auta i włączyłem D. Piski dochodziły z okolic koła. Bałem się ze z mostu lub wału bo podczas jazdy dzwięki dichodziły z pod tylnej kanapy i tunelu środkowego. Piszczało chyba z miesiąc aż w końcu przestało i do dziś pisku nie ma.