Skocz do zawartości

Skret w lewo stukniecie z okolicy lewego kola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oprocz moich problemow z elektryka (inny post) mam jeszcze kilka innych :) oto jeden z nich :

Jak skrecam ostrzej w lewo to slysze jakis stuk od lewego kola. Nie glosny ale cos slychac. Zwlaszcza przy wiekszej predkosci.

Natomiast z drugiej strony dzis po raz drugi przy pelnym skrecie w prawo uslyszalem glosny metaliczny szczęk, bardzo glosny i niepokojacy. Tak jakby walnac o siebie z calej sily dwie rury. Nie wiem, czy mi sie fura nie rozlatuje. Biorac pod uwage jaka ja kupilem, wszystko jest mozliwe.

Nie chce Wam zawracac glowy bo i tak sam tego nie naprawie, po prostu zebym mial pojecie co to jest, czy macie jakies sugestie.

Dziekuje za pomoc

Michal

Opublikowano
Najprosciej bedzie na poczatek pojechac do jakiegos warsztatu albo na diagnostyke niekt przeciez nie jest czarodziejem :) moim zdaniem to moze byc prawie kazdy element roztelepanej zawieszki :) sprawdzenie zawieszki kosztuje (przynajmniej u mnie) od 20 do 30zl to nie duzy wydatek :) ja bym tak zrobil :) pozdrawiam
Opublikowano

Oczywiscie sie z tym zgadzam, po prostu chcialem wiecej wiedziec, co by mi mechanik nie zaspiewal, ze trzeba pol samochodu wymienic :)

Pozdro

Michal

Opublikowano

To może być niemal każdy element zawieszenia lub ukł. kierowniczego,

a jeśli wyczerpiesz możliwości, to nie zapomnij sprawdzić też łożyska amortyzatora (na koronie amora - objawy też takie daje)