Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mozecie mi powiedziec czy w wersji Compact jest takie samo sprzeglo jak w pozostalych nadwoziach ?? Jakie sprzeglo polecacie?? przegladam oferte Intercars i tam mam... Valeo, Sachs, Luk, JC Auto, 4MAX... cos z tego mozna wybrac?? czy szukac jeszcze innych?? Gdzies na forum doszukalem sie ze LUK jest ok... to prawda??

pozdro

Opublikowano
Tak jest to samo ale w tych samych silnikach bo np 1.6 nie ma takiego samego jak 1.8.Czymś tam sie różnią.Wielkością są identyczne.Ale poczekaj jeszcze na opinie innych. A sprzęgło sachs jest na pewno polecane.Valeo i Luk tez wydaje mi sie ze są dobre co do pozostałych to nie wiem.
Opublikowano

Nie kupuj Valeo bo znam nie zbyt pochlebne opinie na temat produktow tej firmy.

LUK było fabrycznie montowane przez BMW w e36, alternatywa jest Sachs ktorego polecam.

Z pozostalymi nie mam doświadczeń, ale wnioskujac po tym ze sa mi nie znane nie eksperymentowalbym z innymi cudami tylko dalbym te 400-500 zl za Sachsa i spokoj na conajmniej 100 tys km :)

Wychodze z zalozenia ze nie stac mnie na tanie rzeczy, bo "Co tanie to drogie" :)

Oczywiscie wymieniasz wszystko czyli tarcza + docisk + lozysko :)

TAK w wersji compact sa takie same sprzegla jak w pozostalych nadwoziach, bo sprzeglo jest dobierane do silnika, a nie do nadwozia.

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97