Skocz do zawartości

Komputer pokładowy, a ekonomizer ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym usunąć na stałe komputer pokładowy (pełny), czy po odpięciu przewodów, nie będzie z uruchomieniem saochodu, itd? Nie mam żadnego kodu do rozruchu auta, radio tez nie jest zakodowane. Poza tym, czy po jego odpięciu, ożywi się ekonomizer w zegarach, bo niestety wskazówka nie pokazuje nic ;/ ?

Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Niedawno sam zakładałem do siebie i wydaje mi się że nie będzie żadnych problemów z odpaleniem samochodu. Ale ekonomizer od tego nie ożyje.
Opublikowano
Chce tam wpakowac monitorek LCD dlatego chce go wywalic. A jak ozywic ekonomizer?
Opublikowano
Obc i ekonomizer dostają informacje z tego samego kabelka. Jeżeli więc OBC wskazywał Ci spalania to myślę że problem może tkwić w zegarach a jeżeli OBC nie wyliczał spalań to problem jest na lini zegary a "czujnik" przepływu paliwa. Piszę "czujnik" bo nie jakie to jest i gdzie się mieści to urządzenie do pomiarów.
Opublikowano
Czyli co? Robie test zegarow i jesli ekonomizer sie poruszy tzn ze moge go ozywic? A jesli tak to w jaki sposob?