Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na poczatek pozdrowionka od nowego uzytkownika :)

sprawa wyglada tak , mam e34 525i touring z oryginalnym naglosnieniem ktore niestety srednio daje rade :/ trzeba bedzie zmienic :) Ogolnie slucham duzo ciezkiej metalowej muzy (deathmetal grindcore itp) ale oprocz tego tez duzo hiphopu i rapu. Potrzebne mi jes w miare uniwersalne naglosnienie. Radyjko mam Blaupunkt 4x40 watt. Wiem ze oryginalnie sa 4 glosniki , nie wiem jakiego rozmiaru . Najchetniej pozostal bym przy oryginalnycn rozmiarach i 4 glosnikach . co mozecie polecic ?

Opublikowano

:twisted: Cześć :twisted:

Niełatwe zadanie. Głośniki mają rozmiar 13mm. Jak wiadomo takie głośniki radzą sobie całkiem nieźle ze średnimi tonami, jednak z basem już nie najlepiej. Poza tym przy częstym głośnym słuchaniu, podsufitka zaczyna dawać o sobie znać "przez tylne głośniki". Zamiast kombinować z samymi głośnikami zamontuj jakiś niewielki subwoofer.

U siebie zostawiłem przednie fabryczne głośniki oraz gwizdki. Do tego zamontowałem aktywny woofer 10" w niewielkiej obudowie. Gra naprawdę świetnie, a koszt jaki poniosłem to niecałe 250 pln. Uważam że to dobrze ulokowane pieniądze, żona niestety nie. :mrgreen: Ach te kobiety...

Opublikowano
kumam , czyli zostawic fabryczne glosniki i do tego subwoofer dolozyc , z tym ze jak bedzie z napedzeniem jego? bedzie potrzebny wzmacniacz dodatkowy? jak sie go podlaczy do radia?
Opublikowano

Słuchaj, jak nie jesteś super wymagający to zamontuj sobie aktywny subwoofer "taki z wbudowanym wzmacniaczem".

Ja u siebie zamontowałem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item413911363_0125t_mocny_bass_subwoofer_aktywny_tuning.html

Do tego takie kabelki:

http://moto.allegro.pl/item421020857_05_pro_zestaw_kabli_do_wzmacniacza_grube_kable.html

Montaż zajął mi ok. godziny.

Uwierz mi, to skrzyneczka gra na prawdę Bardzo porządnie. Zwłaszcza że kosztuje tylko 199 pln.