Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam niesprawny (czyt.: padnięty) czujnik temperatury zewn.

Chcę go wymienić, ale...POTRZEBUJĘ POMOCY W WYBORZE.

Na "bmwfans" znalazłem w katalogu nr części do mojego:

http://bmwfans.info/original/E32/Lim/730i-M60/ECE/L/A/1993/06/mg-62/ill-62_0179/#19

Na allegro są 2 takie:

1) http://autoswiat.allegro.pl/show_item.php?item=420958715

2) http://www.allegro.pl/item422955757_czujnik_temperatury_zewnetrznej_bmw_e36_e32_e34.html

Ten pierwszy podobno jest oryginal, ale nr katalogowy inny niż ja znalazłem.

Drugi to zamiennik za 25pln - sprzedający deklaruje się na indywidualny dobór do auta.

Wiadomo że orginały są lepsze, ale....są pewne ale i w tej sprawie proszę o odpowiedź osoby zorientowane, czy ten oryginał mogę jednak wmontować, mimo że nr nie ten,

oraz czy ten zamiennik można wsadzić - Czy ktoś to już testował??.

nie interesują mnie gdybania aby tylko mieć ststystyki lepsze

PROSZĘ O ODPOWIEDZI KONKRETNE OSÓB SIEDZĄCYCH W TEMACIE

Opublikowano
Ja mam u siebie zamontowany ten zamiennik za 24cos tam PLNów... Działa bez zarzutu prawie rok. Zamontowany do oryginalnej wiązki i zamocowany nad halogenem tak jak oryginał. Po zamontowaniu pokazuje -37 stopni (tak jakby go nie było) ale po kilku minutach (na wyłączonej stacyjce) czujnik się "kalibruje" z naszym sterownikiem i działa idealnie - porównywane odczyty z termometrem zewnętrznym, takim domowym i na multimetrze... Ogólnie można kupić.
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano

Ja kupilem tę domową manufakturę, ale nie zamontowałem go nie mogę go znaleźć :mad2: I nie ma ta tej wtyczki co na zdjęciu tylko wsuwka.

Pod którym halogenem ma być? Dojście spod maski czy z zewnątrz?

Opublikowano
Pod prawym halogenem - dojście do czujnika z knału a do przewodów z pod maski. Zamiast oryginalnej wtyczki są wsówki - lutownica i kawałek koszulki termokurczliwej i jest git.
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Hm, mam tam jakis kabel 2 przewodowy, zakonczony koska, zatkniety nypelkiem. Czy to możliwe, że jak nie mialem w standardzie czujnika to instalacja jest??
Opublikowano
Hm, mam tam jakis kabel 2 przewodowy, zakonczony koska, zatkniety nypelkiem. Czy to możliwe, że jak nie mialem w standardzie czujnika to instalacja jest??

A w środku obok radia masz zegarek, czy kostkę komputer??

BMW podprowadzało pełne wiązki kabli, aby później można było ewentualnie coś podpiąć bez zbytniej ingerencji.

Jeśli masz komputer, to powinieneś mieć czujnik temperatury (w podstawowym na wyświetlaczu jest godzina/data/ temp.)

Opublikowano

Mam komputer ale ponoc kiedy byl zegarek. Jak wyjalem kopter to wiązka jest jakby pełna, wszystkie kabelki dochodza do kostki.

Mam pod maska wolną kostę dwuprzewodową, gdzie jeden przewód jest fioletowy. Całość jest jakby pod filtrem powietrza (motor V8). To będzie od czujnika temperatury?