Skocz do zawartości

Po czyszczeniu EGR I DOLOTU jest lepiej ale to nie to porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

wlasnie jestem po dokladnym wyczyszczeniu EGR I CALEGO dolotu jest wyrazna poprawa jednakze to jeszcze nie to. Co zauwazylem. Pod dolotem jest czujnik ktory mozna wypiac z dolotu i jakis drugi kabelek jednakze ten czujnik ktory mozna wypiac bezposrednio z dolotu jest taki troche luznawy Gniazdo jest cale nie popekane jednakze no kurde niepokoi mnie to czy u was tez tak jest ????

i co mozna jeszcze sprawdzic aby poprawic osiagi mojej bumy

teraz v max jest 150 km/h a bylo tylko 120 niby nieduza roznica jednakze jest lepiej ale to nie to PROSZE O JAKIES POMYSLY

Opublikowano
a jak czysciles dolot to sprawdziles turbine jaki ma luz i czy duzo oleju bylo w rurach od dolotu napisz jak pali cieply zimny czy kopci ile pali mam taki sam silnik i niby wszystko jest ok ale duzo pali i jest mul jak na te 90 koni napisz jak u ciebie to wyglada ps działaja ci obroty??
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
chuba chciałeś napisac że do 2 tyś obr nie ma kopa dopiero od 2 tyś czuć ze ciagnie u mnie tak jest to właśnie jest ta turo dziura i z tego co czytałem to inni tez tak maja ze od 2 tyś obr czuc ze zaczyna ciagnac
Opublikowano

siema siema

turbina lata jak glupia

czuc wyraznie ze ciagnie od dwoch tysiakow

to i jest dokladnie tak jak wrzuce biegi

1 ciagnie to konca

2 do konca

3 tak do 4 tysiakow

4 tak 3 800

5 do 3 z kawalkiem

i to jest dziwne

im wyzszy bieg tak jak by slabsza

strasznie fajnie sie nia jezdzi ale powolutku zaczynam miec dosyc tego auta

nie wiem naprawde nie wiem co to moze byc moze przeplywka moze cos z paliwem nie mam pojecia moze uda mi sie ja niedlugo sprzedac bo tyle sieki co ja w nia juz wsadzilem to tragedia

szukam namietnie e46 w coupe zobaczymy co z tego bedzie

Opublikowano
a może masz jakiś pomysł jak zlikwidować ta turbo dziure bo ja już kombinowałem jak tylko mogłem

ale co tych chcesz likwidowac? na tej zasadzie dziala diesel ze go ciągnie na momencie tymbardziej jest to odczuwalne bo to taka nie-duza maszynka 1,7 :norty:

jak chcesz aby to sprawniej szło to zmienial biegi jak przekroczyl lekko 3tys obr, wtedy nastepny bieg bedzie juz na momencie :mrgreen:

pozd

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
sprawdz ten zawór przy turbinie noże on sie nie domyka albo sie zacina i wypuszcza ciśnienie w wydech i jeszcze pod kolektorem ssacym jest taka rurka gumowa która jest podłonczona do czujnika przy filtrze paliwa kiedys jak mi spadła to była kicha a może coś w wydechu sie przytkało i nie może odprowadzić spalin i turbo nie osiąga swoich obrotów