Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie. Zaczal grzac mi sie silnik - m52b28. Zarowno podczas jazdy jak i na postoju. Wymienilem juz termostat oraz visco i nadal to samo. Myslicie ze to pompa wody czy raczej uszczelka pod glowica? Dodam tylko ze czasami temp potrafi w przeciagu 10s z czerwonego pola spasc na 90s by po chwili znow wejsc na czerwone pole. Znika tez dosc szybko plyn chlodniczy. Pomocy...
Opublikowano
Ja bym stawiał na zapowietrzenie. Ostatnio znajomy przyjechał 2,0 i też mu się grzał. Przyjechał do mnie z temp na czerwonym a chłodnica zimna. nie dokrecił dobrze korka i się zapowietrzył. Odpowietrz dobrze. A jak miałeś dobrze dokręcony korek do sprawdzej co jakiś czas czy nie napina przewodów na włączonym silnku. Musiał z kąść zaciągnąć powietrza. W najgorszym wypadku uszczelka.
Opublikowano
Chce tylko w ramach zamkniecia tematu dodac, ze uszkodzona byla pompa wody i usterka zostala juz usunieta. Gdyby ktos mial podobny problem to moze ten post bedzie dla niego jakas wskazowka. Dzieki