Skocz do zawartości

Jak wysoko od ziemi jest położony: zderzak, próg e46 touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prośbę do posiadaczy e46 TO CZEMU NIE W DZIALE E46??, najlepiej z m-pakiet'em o podanie mi trzech wymiarów odległości od ziemhttp://img185.imageshack.us/img185/9890/wymdg4.jpg

A) spojlera zderzaka przód

B) progu

C) tylnego zderzaka

W związku z zakupem, zastanawiam się czy będę mógł jeszcze używać garażu, który mam pod domem z dość pochyłym zjazdem. Ostatni pojazd który wjeżdżał, choc zawadzał plastikowym spojlerem to golf II :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za dużo ci te wymiary nie pomogą bo wszystko zależy od kąta nachylenia więc trzeba by dołożyć odległość od osi do najniższego punktu zderzaka. Ze swojego doświadczenia wiem, że to co wystarczalo dla E36 ze zderzakiem "M" jest stanowczo za mało dla E46 ze zderzakiem 'M'. Na swoim zjeździe musiałem przeprowadzić wykopaliska.

A co do progu to trzeba by dołożyć rozstaw osi, im krótsze auto tym przejedzie wyższą górke.

Opublikowano
Za dużo ci te wymiary nie pomogą bo wszystko zależy od kąta nachylenia więc trzeba by dołożyć odległość od osi do najniższego punktu zderzaka. Ze swojego doświadczenia wiem, że to co wystarczalo dla E36 ze zderzakiem "M" jest stanowczo za mało dla E46 ze zderzakiem 'M'. Na swoim zjeździe musiałem przeprowadzić wykopaliska.

A co do progu to trzeba by dołożyć rozstaw osi, im krótsze auto tym przejedzie wyższą górke.

Fakt, rozstaw osi też będzie ważny :duh: Coś czuję że będą wykopaliska, ale liczę jedynie na złagodzenie dolnej części podjazdu, bo górną już jakiś czas temu zmodyfikowałem.