Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z otwarciem drzwi kierowcy z pilota. Wszystkie sie otwieraja tylko nie kierowcy, jaka moze byc przyczyna tego diabelstwa? :( acha i jak nadusze na pilocie otwieranie to zamki trzech drzwi i klapy otwieraja sie i zamykaja. Musze jeszcze raz nadusic i wtedy sie dopiero otworza a drzwi kierowcy ni huhu??? Moze ktos mial taki problem u siebie prosze o jakas podpowiedz :modlitwa:
Opublikowano
a jaki jest objaw jeśli zamykasz kluczykiem? podejrzewam 1.albo sie skoczył silownik 2 albo nie dochodzi prąd .sprawdź co sie dzieje i napisz.
Opublikowano
wiec jest tak , jak otwieram za pomoca kluczyka drzwi od kierowcy otwiera sie wszystko jak nalezy ale jak otwieram kluczykiem od strony pasazera to objaw jest taki : otworzy wszystko oprucz drzwi kierowcy i zamknie spowrotem i za drugim podejsciem otwiera ale znowu bez drzwi kierowcy
Opublikowano
Mam ten sam problem co Ty tylko z drzwiami od pasazera.Pomocy bo chyba jest to do samodzielnego usuniecia usterki.Osobiscie podejrzewam silownik ale moze ktos bedzie wiedzial na 100%.
Opublikowano (edytowane)
dlaczego nikt nam nie chce pomoc???????? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

1. Zauważyłem, że w sobotę na forum jest bardzo mało użytkowników - stąd małą liczba komentarzy.

2. Temat już był parokrotnie poruszany, jakąś część użytkowników, to może także odstraszać.

3. Proponuję najpierw szukać, a później pytać (aby np. rozwiać wątpliwości).

4. Tak jak już jest napisane, sprawdź siłowniki, ewentualnie dojście prądu do nich.

EDIT:

5. Jeśli masz sedana, możesz także zerknąć na wiązkę w tylnej klapie, przy lewym zawiasie. Lubi się przecierać.

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
Mam ten sam problem, tylko z zamkiem tylnej klapy. Jestem na 99% pewny ze winny jest silownik. Trzeba go wymienic i wszystko powinno byc ok. Pozdro

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
Mam ten sam problem, tylko z zamkiem tylnej klapy. Jestem na 99% pewny ze winny jest silownik. Trzeba go wymienic i wszystko powinno byc ok. Pozdro

Raich zacznij od sprawdzenia wiązki przy siłowniku klapy, widzę że masz coupe więc pewnie ona będzie przetarta a nie uszkodzowny siłownik. Miałem to samo

Opublikowano
Jak otworze zamek klapy kluczykiem to jest spoko, cały samochód się otworzy ale czuć wyraźny opór przy przekręcaniu kluczyka. Przy zamykaniu już niema żadnego oporu. Zdawało mi się że to może być wina zużytego siłownika ale jak radzisz to posprawdzam te wiązki. Pozdro

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)