Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.... nie jestem ekspertem ale grzebie w necie tu i tam poglębiam swoją wiedze i znalazlem cos takiego:

WŁĄCZNIK ŚWIEC ŻAROWYCH... niby przy rozgrzanym silniku pomaga odpalic autko...

pytanie moje brzmi montowal ktos cos takiego czy to kolejny szmelc ala chinski produkt zabawka...

czekam na wasze opinie... wklejam link gdzie cos takiego znalazlem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=404887646&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E

tak apropo to szukalem na forum nic nie znalazlem pozdro

Opublikowano
poszukać wystarczyło i byś znalazł. Było juz o tym. To pic na wodę który pomaga ale tylko na odpalanie ciepłego silnika. Powodem złego odpalania jest najczęściej winna wadliwa pompa wtryskowa. Na początku będą objawy złego odpalania takie jak masz ty. Przekażnik (ten układ to zwykły przekażnik) pomoże do momentu aż pompa wogóle powie stop czyli auto straci całkowicie moc zacznie falować obroty oraz gasnąć. To tylko półśrodek który nie przynosi efektów przy dłuższym urzytkowaniu. Jedno co może pomódz to dobry pompiarz który naprawi pompę. Koszt około 1500zł. Czasem pomaga samo wyczyszczenie nastawnika. Ale to już musi ocenić pompiarz.
Opublikowano
Niewiem na jak dłógo to wystarczy ale założyłem sobie take coś, i jak na razie odpalanie na ciepłym silniku o niebo lepsze,urządzenie poprostu oszukuje komputer że silnik jest zimny -czyli grzeje świece nawet jak jest ciepły i na 5sek. włancza ssanie.Z obrotami na razie niemam problemów,jak coś złego się będzie działo to dam znać,pozdro.
Opublikowano
Niewiem na jak dłógo to wystarczy ale założyłem sobie take coś, i jak na razie odpalanie na ciepłym silniku o niebo lepsze,urządzenie poprostu oszukuje komputer że silnik jest zimny -czyli grzeje świece nawet jak jest ciepły i na 5sek. włancza ssanie.Z obrotami na razie niemam problemów,jak coś złego się będzie działo to dam znać,pozdro.

dobrze że chwalisz ale ten sam efekt można uzyskać montując wyłącznik za 50gr w e39 a w e34 i omedze obejedzie się bez niego

Opublikowano

wyłącznik? a jakby to mialo wygladac?czyli na rozgrzanym silniku swiec sie nie podgrzewa tak? nie wiedzialem o tym ja za kazdym razem jak odpalam auto podgrzewam swiece

nie wiedzialem ze jest to nie potrzebne jak silnik jest rozgrzany...

Opublikowano
wyłącznik? a jakby to mialo wygladac?czyli na rozgrzanym silniku swiec sie nie podgrzewa tak? nie wiedzialem o tym ja za kazdym razem jak odpalam auto podgrzewam swiece

nie wiedzialem ze jest to nie potrzebne jak silnik jest rozgrzany...

Jak silnik osiagnie temp 40 stopni to nie ma potrzeby grznia swiec oczywiscie przy sprawnej pompie.Dlatego to cudo z allegro jest takie popularne bo zamiast rozwiazac problem (naprawic pompe co jest kosztowne) to ludziska zakladaja bo wychodzi taniej oczywiscie chwilowo :duh:

Pozdawiam

Opublikowano
no ja nie mam takiego problemu na rozgrzanym silniku odpala mi od razu czasami po 3 sec wiec chyba wszystko u mnie ok...wiedzialem ze ten produkt z allegro to szmelc dzieki za odpowiedz