Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów. Przeszukałem szukajkę i nie znalazłem odpowiedzi więc zakładam nowy temat. Podejrzewam, że wielu z was ma założony lewarek short shift. Proszę powiedzcie jak go założyć. Otóż ostatnio się za to zabrałem, zdjęłem gałkę, mieszek, gumową osłonę. Potem od spodu zdjąłem z lewarka wodzik. Lewarek został w tym plastikowym łożysku na "szynie". Za cholerę nie wiem co dalej zrobić. Czy trzeba wyjmować lewarek razem z tą "szyną" co z jednej strony jest mocowana do skrzyni a z drugiej strony jest ta guma???

Jeśli tak to gdzie to cholerstwo odkręcić :mad2: :mad2:

Nie chcę połamać tego plastikowego łożyska bo potem nie będzie się trzymać nowa gałka. Proszę koledzy o pomoc.

Całe życie robiłem swoją terenówkę i nie miałem nigdy problemów aż tu kupiłem e30 i wstyd się przyznać ale już kilka razy poległem:( przy lewarku, oraz przy zakładaniu ringów nie udało mi się odkleić kloszy. Klosze już zamówiłem nowe więc stare pójdą pod młotek:):)

Pomóżcie panowie z short shifterem:)

http://www.motostat.pl/user_images/63835/icon4.png

Nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku...

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam ja tez mam pytanie odnosnie short shifta, poniewaz kupilem tego z allegro z tlumikiem drgan i w zaden sposob nie pasuje do mojej E30. Pomozcie w jaki sposob sie go montuje czy trzeba go jakos przerobic z gory dzieki i pozdrawiam. :D
Opublikowano
Nie wiem jak w E30, ale do E46 te short shiftery z allegro z tłumikiem drgań, nie pasują, u mnie do 6 biegowej skrzyni nawet po sporych przeróbkach nie działał jak powinien, 2 biegi nie wchodziły, najlepiej przeciąć dolną część lewarka, wspawać ok 8-10 mm dodatkowego prętu i wyjdzie na to samo.