Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!Kupilem wlasnie e46 328ci i mam pytanko jaki gaz najlepiej zamontowac,jakiej firmy.Nie chodzi mi o tania instalacje, ale taka zeby samochod chodzil bez problemow.No i oczywiscie gdzie go zamontowac bo to tez jest wazne,moze znacie jakis DOBRYCH fachowcow na dolnym slasku,ktorzy mieli doswiadczenie z tym silnikiem??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja polecam instalacje PRINS, do tanich nie nalezy ale jest chyba najlepsza. Prins jest produkcji holenderskiej a wtryski do niego sa japonskie. caly komplet do 6 cyl mysle ze kolo 4500 - 5000

jezeli zdecyduje sie zakladac gaz do swojej 328 to bankowo bedzie to prins

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie nie mam. poki co zarabiam na tyle aby jezdzic na paliwie :mrgreen: ale jak przyjdzie czas na instalacje gazu to bedzie to wlasnie prins. wiem ze ta instalacja nie ma wlasnego komputerka z mapa wtrysku, lecz bierze mape od paliwa. takze podaje gaz tak samo jak paliwo. ponoc chodzi perfekcyjnie (o ile ktos dobrze zalozy- to wiadomo) bo nawet najlepsza instalacja zakladana przez partacza nie bedzie chodzic jak powinna.

🙃🙃

Opublikowano
A nie jest tak w każdej sekwencji, że komp od LPG przelicza tylko dawkę benzyny na dawkę gazu z kompa benzynowego? (czyli korzysta z mapy paliwowej oryginalnego komputera). Z tego co wiem przy sekwencji nie ma potrzeby wgrywania mapy paliwowej na LPG. Pzdr

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:think: ja slyszalem o prinsie. jak czytalem na roznych forach o instalkach to prins mi najbardziej wpadl w oko, poza tym nie jest to polski wynalazek ani wloski :D no i japonskie wtryski a japonczycy to sie znaja na technice nie ma co :norty:

🙃🙃

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy ja wiem czy PRINS jest teraz tańszy? (wątpię)

po za tym to chyba przerost formy nad treścią do tego silnika,

stag300 + MagicJet i EG, ale przede wszystkim gazownik,

osobiście mam /BRC/ narzekać nie mogę,