Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawia mnie jak wyglada usuwanie lakieru., Czy usunac nalezy lakier z calej felgi czy tylko lakier z rantow? Jesli usuwa sie tylko lakier z rantow to czy woda nie podcieka na granicy powierzchni z lakierem i bez i nie powoduje jakichs wizualnych defektow (luszczenie, podciekniecia, luszczenie sie itp...? Pozdrawiam!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Eh. to sie dowiedzialem ;) Liczac ze nic sie luszczyc nie bedzie, w wolnym czasie podejme sie tematu polerowania rantow, jako ze mam nieco ulatwione zadanie, gdyz jak sie przyjrzalem to niemiaszek wypolerowal ranty, ale pokryl je plakiem, ktory zmatowil caly efekt, licze ze po usunieciu plaka, delikatnie przejade papierem, usune pozostalosci pylu z klockow, a potem pasta polerska i bedzie szkielko :)
Opublikowano

Lakier ściągasz tylko z rantów (no chyba, że chcesz z całej felgi, ale roboty mase...)

Polecam preparat "Scansol", ładnie odchodzi lakier. Co do granicy rantu, to najlepiej sobie ją ustalić na początku taśmą klejącą. Co do wody, to nic tam się nie stanie.

Osobiście u siebie mam zostawione "gołe" ranty, czyli niczym nie malowane po polerce. Nałożenie klaru po 1. pogorszy efekt, a po 2. jak się zacznie łuszczyć, to dopiero źle wygląda.

Dokładnie tak jak mówisz, dojedz te ranty papierami, chociaż żeby było mniej roboty, możesz je posmarować "Scansolem" (tylko trzeba uważać na lakier w innych miejscach, bo momentalnie odchodzi), poźniej papiery i pasta... :)

Opublikowano
Najwiecej roboty bedzie z tym syfem od klockow, bo dosc powaznie sie wgryzl w politure ;) Takie pytanie na przyszlosc, jako ze nie planuje dawac klaru, jest jakis sposob zabezpieczenia felgi przed tym syfem? Czy po prostu trzeba co jakis czas przepolerowac pasta i tyle...? Pozdrawiam!
Opublikowano
Najwiecej roboty bedzie z tym syfem od klockow, bo dosc powaznie sie wgryzl w politure ;) Takie pytanie na przyszlosc, jako ze nie planuje dawac klaru, jest jakis sposob zabezpieczenia felgi przed tym syfem? Czy po prostu trzeba co jakis czas przepolerowac pasta i tyle...? Pozdrawiam!

Opcje masz dwie:

1) przy wymienie klocków zapytać (zapewne będą droższe) o klocki które po prostu mniej pylą

2) nie trzeba często polerować papierami, ja raz na tydzien, czasem rzadziej poleruje tylko pastą - polecam AUTOSOL, jak dla mnie najlepsza pasta polerka (do aluminim).