Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jakis czas temu skladalem od podstaw swoje autko po malym karambolu nie wszystko jeszcze jest skonczone i mam kilka pytan. Mam nadzieje ze mi pomozecie.

-Czy most od 2,5l z91r a 2,0 z95r rozni sie mocowaniem? Buda auta jest z 91r most rowniez ale chcialbym go zamienic na ten z poprzedniego auta i nie wiem jak to jest z jego mocowaniem do nadwozia i amorkami bo amortyzatory do tych rocznikow sa inne.

-Podczas jazdy probnej lekko przegrzal mi sie silnik. pozniej zauwazylem ze ubywa plynu chlodniczego. Spr olej i jest z nim wszystko OK ma wlasciwa konst i kolor i nie ubywa go.... za to z wydechu wydobywa mi sie bialy dym....

-Strasznie brzeczy wydech od1200 do 1900obr Jesli to kat to lepiej kupic uniwersalny kat z intercarsu czy wstawic strumienice?

Opublikowano

przy moscie z tego co pamietam bys musial tez pozmieniac poloski i wal.

Amortyzatory inne.

Moze i brzeczy tak zuzyty kat bez kata bedzie troche glosniej chodzila od seryjnego auta ale jest to do wytrzymania i zamiast strumienicy to zwykla rurke.

http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli tego białego dymu jest sporo nawet po nagrzaniu to może być uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica.

Ale najpierw szukaj wycieków i upewnij się , że jest właściwie odpowietrzony.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!