Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Pisałem wcześniej o wspomaganiu. Naprawione!!! Teraz mam problem z centralnym. Wszystkie drzwi są zamknięte, klapy też próbuje go zamknąć z pilota i lipa po zamknięciu od razu się otwiera!!! Mam w środku kontrolkę która zarazem jest od alarmu taki jakby immobilajzer (jak nie na cisnę guzika w pilocie nie odpalę samochodu) a zarazem jako kontrolka od centrala i jak się świeci to centralny właśnie nie chce zamknąć drzwi tak jakby były otwarte bo wcześniej jak zamykałem drzwi to gasła!!!Czy są od tego jakieś czujniki?idzie to zrobić samemu czy lepiej z tym do fachowca? Pomóżcie koledzy!!!

Opublikowano
Niestety tak jak zamykam drzwi od strony kierowcy czy w ogóle otwieram to nic nawet nie reaguje a reszta normalnie, ktoś mi polecił żebym czujniki na słupkach zmienił i lypa dalej to samo???co to może być
Opublikowano

Ale jakie krańcówki założyłeś, nowe, czy używki. Bo może "zamienił stryjek siekierkę na kijek". ;)

Sprawdź (jeśli masz sedana) wiązkę przewodów w tylnej klapie przy lewym zawiasie. Piszę już to profilaktycznie.

Opublikowano
zamieniałem i stronami i brałem od kolegi też z 318 i próbowałem na krótko obwód zamknąć i tak jakby cisza była w przewodach wiązkę patrzyłem tak powierzchownie ale w klapie bagażnika mam też dwa wolne kable z wtyczką ale nie wiem do czego ona idzie przy siłowniku wszystko podłączone jest więc już sam nie wiem.
Opublikowano
Dobrałem się również do wiązki w tylnej klapie i cztery przewody były przetarte za izolowałem je porządnie ale dalej to samo może być że na skutek zwarcia przewodów siadł jakiś stycznik albo przekaźnik???