Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dziwny przypadek z obrotami to znaczy bunia nie chce sie kręcić powyżej 4200... przy jeździe nie brakuje jej mocy ani sie nie dławi tylko poprostu nie chce się wkręcić powyżej mam wrażenie jakby zapłon jej wtedy odcinało czy to możliwe? Resetowałem komputer i nie pomogło. Zastanawia mnie też kwestia obrotomierza ponieważ kupiłem już ze zmienionymi zegarami na wersje amerykańską czy może mnie on oszukiwać? na piątym biegu przy 2000 obr mam ok 100... czy taka prędkość przy takich obrotach jest normalna w 316?

Opublikowano
witam panowie! tak jest ja mam 318i m43 i przy 140 na godz na piątym biegu mam 2800obr,a kręci tylko do 4200obr.na każdym biegu,nawet na jałowym.samochód z italii od znajomych,nie ma mowy o żadnych wałkach.jest tylko coś w kompie inaczej ustawione i tyle.na luzie mam 500obr.czy lato czy zima jest 500, na zimnym i na ciepłym, i jest ok nie trzęsie nie rzuca motorem.pzdr
Klema
Opublikowano
klema nie ma bata 140 2800obr nie w tym silniku m43 nie wazne czy 1,6 czy 1,8 jeden pies .poczytajcie duzo bylo o nie kręcących sie silnikach.no chyba ze macie disle i nie wiecie heheheh nie wiem jak wy ale chyba nie wiecie jaka frajd jest cisnac do tych 6200obr 100kmh ok+- 3000obr na bank
Opublikowano
djscreamvip u mnie tak jak i u kolegi klemy silniki kręcą się faktycznie do 6200 tylko że nie pokazują tego na obrotomirzach u mnie winą tego jest to że poprzedni właściciel zmienił licznik widocznie na nieodpowiedni :cry2: