Skocz do zawartości

c.zamek nie zamyka i otwiera jednych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wlasnie przychodze do auta...zamykam kluczykiem od str pasazera-patrze a tu zonk! nie zamknal mi tylnych prawych drzwi;/ tak samo po recznym zamknieciu ni w zab nie otwiera. co mu moze dolegac? co posprawdzac??

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. W moim poprzednim aucie miałem taką sytuację z tyłem. Okazało się że złamał się przewód który widzisz gdy otworzysz drzwi, jest taka gumowa harmonijka. Po otwarciu próbuj zamykać i otwierać zamki i targaj za tą gumę. Myślę że to jest to. Powodzenia.
Szulman
Opublikowano
Witam wczoraj pracowałem nad identycznym problemem u siebie po rozebraniu mechanizmu centralnego zamka (ta czarna skrzynka w która wpinasz kable) co się okazało sówak który jest na ślimaku zatrzymał się na czujniku który zatrzymuje ten mechanizm ja go poprostu ruszyłem obracając zębatką póżniej wszystko ładnie posmarowałem i przed włożeniem sprawdziłem i śmiga :lol:
Opublikowano

u mnie zauwazlem ze silownik smiga bo go "slychac" ze pracuje

tylko nie rygluje //odryglowuje drzwi

a patrzylem tam i stwierdzielm ze ciezko sie dostac do tego silownika;/ a nie chcialbym cos uwalic przypadkiem...

a co by to moglo byc wlansie ze pracuje normalnie niby a nie ciagnie - sa tam jakies druty co mogly spasc albo cos?

Opublikowano
spróbuj popsikac wd40 w poprzednim aucie mi to pomagało :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam się pod temat. Świerzo zakupione e36 coupe. Czasem z pilota nie zamyka dzwi kierowcy, z kluczyka jest ok. Jesli z pilota zamyka to dzwi kierowcy zamkną się po jakimś odstępie czasowym od drzwi pasażera. Z kluczyka działa mniej wiecej równo. Raz rygielek kierowcy zamknąl się do połowy i ani rusz:( . Niech ktoś mądrzejszy się wypowie, bo nie wiem czy w koncu siłownik moze byc do wymiany, czy nie... Moze przewody? Proszę o pomoc.

EDIT:

Byłem dzisiaj u elektryka i powiedział mi ze to wina siłownika. Mówił ze nie da sie kupić samego siłownika tylko cały zamek. Powiedzcie czy to prawda i czy te zamki od sedana pasują do coupe. Jakiego rzędu jest to wydatek?