Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam diagnoza padla :cry: rozrusznik padl kreci resztka zycia ludzilem sie ze to moze aku ale niestety w zwiasku z tym mam pytanie ile kosztuje nowy nie koniecznie orginal ewentualnie regeneracja jakie koszta pozdrawiam.
Opublikowano
a po co nowy??? Chyba że mu wirnik uwędziłeś. Szczotkotrzymacz,tuleje bendiks, ewentualnie cewka. To jak wymienisz to masz praktycznie nowy rozrusznik. Myślę ze w okolicy 200zł sie wyrobisz. Oczywiście jak sam wyjmiesz i zmienisz elementy. Nie jest to takie trudne.
Opublikowano
po co od razu nowy? Na początek proponuje wymiane szczotek i sprawdzenie połączeń elek.rozrusznika ( przewód masowy auta itp),a póżniej to się pomyśli o nowym :cool2:
Opublikowano
kiedys zmienialem w kadecie fakt nie jest to takie trudne a gdzie moge dostac tuleje szczotki ewntualnie bendix pozdro.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

Ostatnio wymieniałem rozrusznik (objawy byly takie jak u kolegi wyżej).

Za regenerowany rozrusznik, plus wymiana zapłaciłem 450 zł.

Teraz kręci jak należy, pali na dotyk.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano

niedawno zapłaciłem w 530d 180zł za części do rozrusznika i 200zł u znajomego za robotę !!!! widziałem uzywane na allegro od 250-350zł ale nie masz pewności czy bedzie chulał ...więc lepiej naprawić stary !

pozdr

kiedyś Golf II, Ibiza Cupra Look, Golf IV, e36 320 coupe, A3 1.9 TDI 136KM teraz

530dA e39 222,9 HP i 463 Nm

No i z przyczyn..... 316i e36 sedan --->>> e36 318is coupe !!!

Opel Vectra - Kia Cerato 2.0 Crdi - Kia Ceed 1.6 Crdi

Teraz 320i e90 150 KM aut.