Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Autko było u mechanika wymienili: uszczelkę pod głowicą, uszczelniacze zaworowe i dwa zawory. Wszytko niby było ok ale jak pojeździłem trochę to nagle para poleciała spod maski, zatrzymałem się zaraz, wskazówka od temperatury weszła na czerwone pole ale nie na max.

Okazało się, że wąż zsunął się z głowicy (ten do chłodnicy) i cały płyn wyparował (widać mechanior za słabo dokręcił obejmę i się zsunęła). Poczekałem aż trochę ostygł (tak żeby można było dotknąć i założyć wąż i obejmę) dolałem płyn (ok 4l).

Po tym wszystkim odpowietrzyłem układ (nie wiem czy dobrze).

Teraz jednak dalej się grzeje i wskazówka wychyla się za połowę a wentylator od chłodnicy nie załącza się (jest to wentylator elektryczny nie Visco), jednak jeśli włączę klimatyzację to wentylator elektryczny od chłodnicy załącza się i jest oki.

Co to może być? (wentylator jest ok bo się załącza jak klima działa)

Oczywiście za tydzień pojadę na reklamację ale teraz potrzebuję auto.

Trochę namieszałem. Z góry dzięki.

:modlitwa:

Opublikowano
kolego looker sprawdz czujnik włączenia wentylatora,mam taki sam motor i miałem z nin taki sam problem,poza tym zobacz termostat.ja miałem walnięte to i to.pzdr
Klema