Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na tym forum i nie jestem pewien czy zakladam temat w dobrym miejscu tak wiec prosze o wyrozumialosc.

Nie dawno mialem kolizje nie swoim autkiem mianowicie wlecialem do rowu piateczka kolezanki( przykra sprawa :( ) Teraz jestem w trakcie napraw tej wlasnie piatki e34 2,5literka i moim pytaniem jest czy łapa silnika prawa pasowalaby z e34 2 litrowej. Slyszalem juz wiel opini ale nie jestem pewien tak wiec pytam na fachowym forum. Oba silniczki sa 24 zaworowe. Slyszalem ze takie silnik roznia sie glowicami i lapy mogly by pasowac. Ludzi majacych wiedze prosil bym o fachowa pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)
Kolego ja ze 4 lata temu może 5 kupowałem tą łape w serwisie i kosztowała około 70-80zł(nie pamiętam dokładnie) jest ona aluminiowa,W normalnym sklepie chcieli mnie skroić 700zł :duh: .Kupowałem ją do E34 525 94r sedan manual.Powodzenia. Edytowane przez rafala6
Opublikowano
Dziękuje bardzo za pomoc. Mam taka łape do kupienia akurat za 40zl fakt ze uzywana ale jesli jest cala to napewno jeszcze troche polata. A pytalem w sklepie to chcieli 200zl. Dziekuje i pozdrawiam. :D
Opublikowano

Tez ,ostatnio kupowalem prawa lape.Urwala sie przy kolizji.

Ale ,juz nie pierwszy raz zauwazylem,ze nie zawsze oplaca sie kupowac na szrotach itd.itp... .Pojechalem do ASO BMW w NY i kupilem nowa ,juz inna wzmacniana (stare podobno byly wadliwe) za 40$.A na zlomach na szczescie nie mieli -kosztowala w granicach 100$ .

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.