Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

zaczne od poczatku

posiadam bmw e36 93 rok z silnikiem 1,6 m43. Ostatnio jezdzialem sobie tydzien na beznzynie poczym zatankowalem gazu i po 11 km (jezdzie na lpg) cos mi strzelilo w silniku (strzelilo jak samochod byl odpalony ale stal) od tej pory auto jak sie opala to gasnie strzeba dodawac gazu zeby nie zgaslo ( na benzynie i gazie) przy ruszaniu ma zmula jak na malym gazie jak sie wcisnie to idzie bez problemu. I cos caly czas strzela w silniku jak stoi i jak pomalu jedzie.

moze ktos mial taki przypadek?

dzieki z gory za odpowiedz

Opublikowano
co za instalacje masz pewnie zwykla na srubke moja rada jak masz zamiar jezdzic dluzej autkiem to instalacje znien na sekwencyjna a teraz poszukaj czy nic ci nie urwalo czy przeplywomierz masz dobry
jedynakk
Opublikowano
sprawdź kolego czy przepływki nie rozerwało o czy nie spadł wężyk od krokowego .no i jedz na regulacje lpg polecam wymianę świec i filtra od gazu .gazownik na pewno będzie wiedział o co chodzi i musi chodzić nawet na zwykłym gazie na śrubkę!pozdrawiam
Opublikowano
popatrz tez odme z tylu silnika ta co wchodzi do kolektora od spodu, jak spadnie tak sie wlasnie dzieje jak piszesz

I tu kolega ma racje bo ja tak miałem. Wąż był pękniety! Odpaliłem i gasł, dopiero na wysokich obrotach pracował w miarę.