Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie bo kupiłem zajebiste autko (325E30) i zaczynają sie jaja bo mam strasznie głosny tłumik a nie mam żadnego atestu czy zaczymała was policja kiedyś za tłumik i jak sie tłumaczyc a niemam zadnego atestu nic a nic ... wielkie dzieki
Opublikowano

Teoretycznie powinni zmierzyć poziom hałasu ale wiadomo że nie mają takiego sprzętu i od razu zabierają dowodzik i kierują na diagnostyke.

Podobna sytuacja była z ciemnymi szybami i zabierali dowody a na diagnostyce honorowali atest i oddawali to gliny kupiły sobie urządzenia do pomiaru przepuuszczalności światła i z miejsca mierzą.

Ciachneli mi kiedyś dowód za wydech i nie pytał sie nawet o żaden atest. Jak trafisz na dupka to się przyczepi za cokolwiek. Wybronisz sie za wydech to zabierze dowód za coś innego. To jest Polska bracie i przepisy są tak powalony że szkoda gadać

...
Opublikowano
jak nie ma urzadzenia do pomiaru głosnosci to nie moze zabrac dowodu za głosny układ bo na ucho tak jak i na oko to pan policjant atestu nie ma...
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
już wszystko wiem miałem rozmowe z policjantem i sie dowiedziałem całej prawdy jest tak ..... policjant ma prawo zabrać dowód bez pomiarów decybeli ja miałem 107 decybeli a dopuszczalna jest 88 ale sie wybroniłem (50zł) tak że jest problem i nic sie na to nie poradzi tak jak ktoś powiedział to jest polska zakupiłem środkowy tłumik i zakładają mi go mechanicy zobaczymy teraz ..........