Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem w szukajce o alarmie ale niestety nic nie znalazłem. Mam oryginalny alarm bmw z diodą pod lusterkiem i nie wiem jak sprawdzić działanie tego alarmu. Czy on w ogóle działa. Słyszałem, że jest dużo kombinacji z tym alarmem i po prostu chciałem się upewnić czy działa.

Próbowałem jedynie poprzez włożenie ręki przez okno gdy alarm był uruchomiony, ale nic to nie dało.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Zamknij samochód pilotem, a potem otwórz kluczykiem. Uruchomić przez włożenie ręki do środka możesz po jakimś czasie od zamknięcia, gdy uaktywni się działanie czujników ruchu (o ile są).
Opublikowano
Mam taką kopułkę w podsufitce to chyba jest czujnik.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
otwórz pokrywe silnika wcisnij wyłącznik krancowy alarmu (znajduje sie koło prawego kielicha amora) włącz alarm i pusc wyłącznik powinien alarm "zawyć"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nic to nie da jek otwozy auto kluczykiem. Otwórz maske samochdu przymknij ale nie zatrzaskuj ( tak zebys mógł ja otwozycnie pociagajac za dzigienke w samochodzie) włacz alarm odczekaj jakies 15 sekund i dzwignij maske do góry alarm bedzie wył

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak bo tez chciałem sprawdzic alarm czy wyje. i gdy wł go z pilota i otwozyłem kluczykiem alarm nie wył. No chyba ze ma ktos nie orginalny kluczyk wtedy moze zadziała

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Dzięki chłopaki. Jutro spróbuje.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
To prawdopodobnie masz skopany czujnik krańcowy w zamku. A kluczyki mam wszystkie oryginalne i pare innych beemek też miało oryginalne...