Skocz do zawartości

Centralny Zamek z kluczyka... jak podłączyć ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam w mojej bmw :8) centralny zamek lecz nie na kluczyk...

postanowiłem to zmienić i kupiłem sam sterownik tylko jest problem jak go podłączyć...:( :( :( ???? kto wie jakie kable do czego i tak dalej...

---- 12 V

---- Masa

---- Otwieranie

---- Zamykanie

---- Kierunkowskazy

---- Elektryczne szyby

---- Masa

---- Bagażnik

---- Masa

---- Domykanie szyb

---- Masa

jeśli ktoś to robił albo wie jak zrobić proszę o pomoc...

dzięki z góry :D

Opublikowano
przecież to takie proste... 12v podłączasz tam gdzie jest non stop 12V ( w praktyce zazwyczaj troszkę więcej ale to nie ważne), masa to znaczy minus można wziąść z jakiejś śruby przykręconej do karoseri, kierunkowskazy podłączasz np pod awaryjne jest to przewód sterowania, otwieranie do centralki na przewód który otwiera, a zamykanie do zamykania, szyby pod sterowania szyb (funkcja komfort) proste, ale jak nie wiesz to lepiej podjedź do jakiś elektryków i zapłać to 50zł jak masz coś zepsuć.
Opublikowano
Jest to niby proste, ale jak chcesz podłączyć ryglowanie z kluczyka to jest trudne. Kolega który zajmuje się tym na codzień miał troche zagadke bo musi iść inną drogą sygnał jak w instrukcji! I oczywiście sterownik musi być sterowany minusem tak jak w beemkach. Sterownik + 2 piloty 100zł