Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Jako ze niedawno nabyta przeze mnie BMW 5 nie ma zamotowanego alarmu, postanowilem nabyc takowy. Brat jest elektronikiem/elektrykiem wiec chyba poradzi sobie z zamontowaniem.

Wypatrzylem sobie model EXUS V9000 full control, taki na przyklad jak tu :

http://www.moto.allegro.pl/item414888299_alarm_exus_v9000fc_powiadomienie_cz_ruchu_hit_2008.html

(to nie reklama:).

Pytanie :

Macie moze jakies doswiadczenia z tymze alarmem, interesuja mnie i te dobre i zle :)

A moze mozecie polecic jakis inny, dobry alarm, nie robiacy numerow :D

Pozdrawiam,

Marcin.

Opublikowano

a nie lepiej taki, bys nie musial uzywac dodatkowego pilota ?

alarm nie musi byc z ASO - byle wspolpracowal odpowiednio

zh
Opublikowano

Dodatkowy pilot musi byc gdyz do tej pory nie bylo zadnego hehe ;)

Wiem, ze alarm nie busi byc z ASO, pytam o opinie zwiazane z konkretnym alarmem, ewentualnie pochwalcie sie prosze jaki macie w swoich autach - i czy nie robia Wam klopotow....

M.

Opublikowano

Witam, z moje doświadczenia mogę tylko powiedzieć że alarm do którego podałeś link to jakaś "china" bo tyle funkcji, bajerów, wyświetlacze w pilocie, stopery itp za 400 zł?????

Alarm pod oryginalnego pilota w kluczyku (nawet jak auto nie ma alarmu tylko zamek centralny) polecam SEO, miałem a poprzednim aucie i najmniejszego problemy nie miałem.

Jeżeli alarm z osobnym pilotem polecam "PROXIMA", są różne modele ale też są sprawdzone i naprawdę bezawaryjne.

Czasem lepiej zamontować coś co ma mniej bajerów ale przynajmniej działa jak jest do tego stworzone.

Pozdrawiam

Opublikowano
.Mam podobny tzn starszy typ- exus v3100 - i muszę ci powiedzieć że nigdy z nim kłopotu nie miałem.Jedynym minusem mojego alarmu jest to że w pilocie z powiadomieniem bateria trzyma niecały miesiąc,ale to zostało poprawione przy exusie v9000 i teraz bateria trzyma ponoć 3 miesiące. Zasięg pilota jest oki tz : normalny pilot załączy ci alarm nawet z 300m,natomiast lcd u mnie działa tak do ok 100m w zależności od terenu. Firma która produkuje ten alarm zawsze służy ci pomocą i doradzi jak go dobrze zamontować(tak było w moim przypadku).Podłączenie centralki ze wszystkimi bajerami może sprawić trochę kłopotu ,zwłaszcza osobom którzy nigdy tego nie robili. Oczywiście wybór należy do Ciebie,bo jest tych alarmów i można wybierać i wybierać :D .Ja go polecam.
Opublikowano

Dzieki za wszystkie opinie. Po wielu przemysleniach i wysluchaniu wielu opinii zdecydowalem sie faktycznie nie kupowac strasznych wodotryskow.

Kupilem alarm CENTURION XABRE, ma homologacje, wiec moze jakis czas podziala hehe ;) Montaz pod koniec przyszlego tygodnia.

Dzieki raz jeszcze,

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Kupilem alarm CENTURION XABRE, ma homologacje, wiec moze jakis czas podziala

boje sie, ze nie ma zwiazku jedno z drugim

co oczywiscie nie oznacza, ze nie bedzie dzialal dlugo i szczesliwie ;)

zh