Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.. zaobserwowałem ostatnio dziwne dżwieki dochodzace jakby z silnika lub okolic dokładnie nie wiem po odpaleniu i do momentu rozgrzania (na cieplym praktycznie nie wystepuje) na biegu jalowym co parenascie sekund wystepuje dziwne chrobotanie.. co wiecej po wcisnieciu sprzegla nie slychac tego dzwieku, wiec mialem obawy czy to moze nie kolo dwumasowe zaczyna sie odzywac.. ale na jak troche pojezdze to cisza-dziwne. dzwiek nie jest specjalnie glosny ale slyszalny. Czytalem gdzies ze moze jeszcze łozysko na walku sprzeglowym moze pasc.. tylko czy to bylby taki dzwiek.. Czy moze ktos wie co to moze byc?? pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kiedyś miałem IV golfa 1.9 tdi - takie chorbotania + drżący pedał sprzęgła zakończył się jednym wielkim CHROBNIĘCIEM i wymianą koła dwumasowego

pozdrawiam

Opublikowano
Mam szczerą nadzieje że, u mnie nie będzie to dwumas.. ale obawy są.. Ostatnio przez pare dni nie było nic słychać, a wsłuchiwałem się dobrze... Kto wie pewnie się kiedyś dowiem. Narazie chyba nie będe się tym przejmował... zobaczymy :roll: