Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie, nie gra mi cała lewa strona w e39 2001r. dodam ze radio to oryginalny kaseciak (buisnes?) + zmieniarka. zachowuje sie tak samo we wszystkich trybach tj: FM,CD niema to znaczenia głucho w głośnikach z lewej strony. oczywiście balans jest ustawiony poprawnie. Gdzie jest wzmacniacz w moim aucie? Slyszalem ze w bagażniku za lewym boczkiem ale tam mam zmieniarke !?:/ Bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

miałem to samo...

radio do wymiany - spaliła sie końcówka mocy (której nie chcieli naprawić w serwisie RTV)

W kombi radio jest obok koła zapasowego... a w sedanie w bagażniku chyba z boku koło zmieniarki...

nie kombinuj - kup za 500-600 na allegro używkę... mnie się za tyle udało dostać... :)

M.

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
mialem problem z przednim glosnikiem w lewych drzwiach z przodu, nie gral co jakis czas i potem znowu zaczynal, nie mowie tu o godzinie tylko kilku dniach a czasami 2 tygodniach, sam przestawal grac i sam zaczynal, jeden mowil mi ze koncowka mocy, drugi ze sie skonczyl itd, rozkrecilem drzwi przejrzalem poruszalem lekko, nie wiem, prawie ze w stanie nie naruszonym zakrecilem spowrotem, i zaczal dzialac spowrotem jakby nigdy nic, ogolnie to pare dni pozniej wyjalem zdjalem panel kompa i klimy, wyjalem kaseciaka i zamontowalem radio pionka, popatentowane ale wyglada przyzwoicie gra super, wysterowac mozna pod siebie itd, moc wieksza niz seryjnie i granie lepsze, no i bez zabawy w zmieniarke tylko plyta pod reką, radyjko pod klapką wiec nikt nie widzi nawet ze cos mam, jak steruje radiem i jezdze to se klapke podnosze i jest norma, w dzien są widoczne małe przerwy pomiedzy tym metalem tam gdzie byl zamocowany kaseciak a deską rozdzielczą auta, jak rozmontujecie i zobaczycie o co halo to skumacie, ale ogolnie idzie sie przyzwyczaic....cos za cos... ale w nocy jest naprawde bajer no i granie, okablowanie pociagnalem pełne od radyjka pod tubke do bagaznika i czekam tylko na jakis basik, nie mam flo narazie ale juz niedlugo ;) polecam gorąco i jakby co to zainteresowanym bardzo moge fotke przeslac..... co sie samemu jednak wykombinuje to samemu...widzialem rozne patenty ale to co mam ja to te całe dsp z bmw sie chowa :) wystarczy skitrac radyjko, okablowanie zamontowac tubke na tył i betka naprawde daje rade jak nigdy...na seryjnych glosnikach :)
Opublikowano
Karolass: masz moze jakieś foto story wyciągania oryginalnego radia ??? albo chociaż zapodaj jakiś dokładny opis co po kolei sie zdejmuje i gdzie odkręca .... niechciałbym połamać a znowu "spec" powiedział mi któregoś razu, że "trzeba pół deski rozdzielczej zdejmować". Czy to prawda? (dobrze u ciebie wygląda te radyjko na które wymieniłeś?-masz fotki?)