Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jak w temacie, nie gra mi cała lewa strona w e39 2001r. dodam ze radio to oryginalny kaseciak (buisnes?) + zmieniarka. zachowuje sie tak samo we wszystkich trybach tj: FM,CD niema to znaczenia głucho w głośnikach z lewej strony. oczywiście balans jest ustawiony poprawnie. Gdzie jest wzmacniacz w moim aucie? Slyszalem ze w bagażniku za lewym boczkiem ale tam mam TYLKO zmieniarke !?:/ Bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez zajcewPl
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
niestety jestes kolejna osoba od ktorej to slysze .... ale równiez slyszalem ze jest mozliwosc naprawy (wymiany) koncówki mocy ??? moze zaczne od wyjecia radia i zawiezieniu go do "speca" rozwiają sie moje watpliwości.
Opublikowano
no pewnie moze akurat sie uda nigdy nie mow nigdy :D ale wybierz sprawdzonych gości bo fachowcy sa różni :D daj znac czy cos pomogło i powodzenia
Opublikowano
Wiec tak. Dzisiaj odebralem radio (kasetowy buisness) i jak sie okazało nie może tu być mowy o uszkodzonej końcówce mocy-dlaczego? Poprostu jej tam NIE MA. Człowiek, który został mi polecony jako znawca tematu stwierdził, że radio jest jak najbardziej sprawne a sedno problemu leży gdzie indziej. Miał na myśli wzmacniacz, powiedział mimo moich zaprzeczeń, że wzmacniacz mam na 100%!!! Że dziwna wersja wyposażeniowa i to że nie ma go w tylnym lewym boczku bagażnika nic nie znaczy i że jest poprostu w innym miejscu. Teraz moje pytanie ....... GDZIE DO JASNEJ CHOLE..R..Y jest ten popaprany wzmacniacz ?!?! Przeszukałem forum, przewałkowałem tematy i jedyne co znalazłem to informacje o wyżej opisanum wzmaku czyli tym w bagażniku przy zmieniarce. :duh: PLEASE HELP :modlitwa:
Opublikowano

pozwole sobie podpiac sie pod temat, zeby forum nie zasmiecac :)

E34, instalacja audio fabryczna tylko radyjko zmienione na JVC KD-LX30R. problem taki, ze co jakis czas radyjko wycisza mi lewa strone, jak je poglosnie to sie wzbudza i lewa strona gra normalnie. za jakis czas znowu sie scisza i musze podglasniac. denerwujace bardzo. co to moze byc? koncowka mocy w radyjku?

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
Witam Cie kolego. Wiesz na czym polega problem tego forum?! Na tym, że tu nikt nikomu nie pomaga. A polecenie "Szukaj" JEST DO BANI !!! WYŚWIETLA TYLKO KUPE ŚMIECI nie związanych z tematem. Czekam na jakikolwiek odzew pomocy i jak widzisz od 09.08.2008r. NIC.
Opublikowano

pisałem już o moim przypadku...

Mam kombi (tauring) miałem identyczny problem (lewa strona głucha)..

Radio mam obok koła zapasowego (dowiedziałem sie na forum )

Słyszałem, ze sedany maja to co ja mam obok koła zapasowego - w lewym boku - obok zmieniarki, skrzynka wygląda jak radio ale bez wyświetlacza TAKIE :) - 2 wtyczki i antena - tam są końcówki mocy ale ponoć napylane (czy coś) i nie da się ich wymienić...

są 2 modele BM24 i BM54

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie stresuj sie Zajcew, mam dokladnie to samo i oddaje moja do serwisu w przyszlym tygodniu, napisze ci jakie czesci i gdzie dokladnie czego szukac. Jesli wyleci mi z glowy, napisz do mnie PM na koncu przyszlego tygodnia, z checia udostepnie cala nabyta wiedze, numery oraz lokalizacje czesci, ktorymi bawil sie serwis.

Ciesz sie, ze wciaz masz druga strone grajaca... ;)

@edit:

Mysle, ze jakies 95% ludzi zaglada na to forum bo cos potrzebuje... Cala reszta, ktora aktywnie pomaga byc moze nie spotkala sie z takim czyms. Nie mozesz drzec sie, ze nikt ci nie pomogl, bo to czy ci ktos pomoze czy nie to jest grzecznosc tej osoby. Ponadto zadaj sobie takie propagandowe pytanie: "...A co ty zrobiles dla swojego forum?" :P

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi powiedzialno podczas dzisiejszej rozmowy telefonicznej, ze radio (czyli razem z wyswietlaczem LCD) do wymiany :mrgreen: . Ciesze sie, bo mialem wypalony wyswietlacz a za wszystko placi ubezpieczalnia :roll2: ...

@edit

Okazalo sie ze nie LCD tylko radio proffesional 500GBP.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik