Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mialem przykra sytuacje i wpadlem lewym tylnim kolem na spory kraweznik. Felga uszkodzona (brakuje kawalka aluminium, ale opona cala), wachacz dolny na pewno zgiety i cala reszta tez troche dostala, wyciek chyba plynu hamulcowego. Zdecydowalem sie zlikwidowac szkode z mojego AC standard (WARTA) i korzystajac z assistance zawiez laweta auto do Serwisu BMW (Smorawinski Poznan). Dodam, ze mam opcje w AC, ze nie ma amortyzacji czesci wiec licza nowe - inaczej duze prawdopodobienstwo doplaty z mojej strony za czesci. Stawka za roboczogodzine wynosi w serwisie BMW 155zł netto. Licze sie z tym, ze cos bede musial doplacic za sama robocizne bo ubezpieczyciele maja stawki za robote 90-130zl srednio. Chce miec jednak zriobione to dobrze i na nowych czesciach (na to co zrobia daja gwarancje).

Na co mam zwrocic uwage zglaszajac szkode i dajac auto na naprawe bezgotowkowa do autoryzowanego serwisu? Cala akcje rozpotrzynam dzisiaj ok. 18-19 wiec kazda podpowiedz sie przyda... pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wlasnie odebralem auto... tak, trwalo to 2 miesiace! Nie polecam WARTY jako ubezpieczyciela!!! Podobno gdybym mial ubezpiecznie w Allianz lub PZU odjechalbym z serwisu po 2-3 tygodniach. pozdr
Opublikowano
Wlasnie odebralem auto... tak, trwalo to 2 miesiace! Nie polecam WARTY jako ubezpieczyciela!!! Podobno gdybym mial ubezpiecznie w Allianz lub PZU odjechalbym z serwisu po 2-3 tygodniach. pozdr

napisz coś więcej dlaczego nie polecasz WARTY

Opublikowano

Więc tak:

PLUSY

- mozna telefonicznie zglosic szkode i wezwac assistance, potem dostajemy maila z dokumentem, ktory ewentualnie uzupelniamy i wysylamy lub donosimy do siedziby glownej (Poznan - Chelmonskiego)

- w kazdym momencie mozna telefonicznie dowiedziec sie co sie dzieje

MINUSY

- masakryczna opieszalosc pracownikow WARTY, w szczegolnosci rzeczoznawy, ktory potrafil przez tydzien nie zjawic sie w serwisie likwidujacym szkode - BMW mialo samochod rozebrany na podnosniku i nie mogli zamowic czesci

- nie pokrywaja w calosci kwoty za roboczogodziny BMW-155zł netto WARTA-105zł netto

- trzeba caly czas kontrolowac postepy WARTY i ponaglac bo inaczej sprawa lezy na kupce

W moim przypadku likwidacja szkody trwala 2 miesiace, co najmniej o miesiac za dlugo glownie ze wzgledu na opieszalosc rzeczoznawcow WARTY...