Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e 39 2001 rok 2,2 benzyna, kombi i mam problem bo klimatronic pokazuje temp w stopniach kelwina chyba napewno nie w celsjuszach wie ktos jak to zmienic ?

z gory dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
Musisz podłączyć się do kompa i zmienić język/region

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano

chyba Fahrenheity a nie kelwiny :P

Wsadzasz kluczyk do stacyjki, przekręcasz w pozycję zapłon, wciskasz przycisk od kasowania przebiegu dziennego, wyłączasz zapłon, puszczasz przycisk.

Opublikowano
a tak na marginesie, czy klimatronica trzeba wyłaczyć przed wyłączeniem silnika? W poprzednim aucie z manualną kliamtyzacją tak mi zalecali spece od klimy....
e61 530D 2007 Touring
Opublikowano

Hm... ten manewr z kluczykiem , nie wiedziałem :modlitwa:

Co do wyłączania klimy to powiem tak , od zawsze używam samochodów z klimą (jakieś 20 lat) i z mojego doświadczenia wynika , że czy mniej grzebiesz tym lepiej !!

Jedyny fakt który może mieli na myśli fachowcy którzy Ci to mówili to to że jak wyłączysz klimę jakieś 10 minut przed zgaszeniem auta to odparują skropliny i pod samochodem nie będzie kałuży , ale przez te 10 minut jazdy spocisz się , więc jaki to sens ?? auto i klima są dla Ciebie , a nie ty dla nich.

zibi

BYŁO w kolejności:

Opublikowano
No właśnie mówili coś o odporowaniu i że to wpływa na trwałość, ale przy klmotronik to troche bezsensu, po to jest, żeby się nie przejmowć tylko nastawić temp. W manualnej to można było pstrykać w te i nazat...
e61 530D 2007 Touring
Opublikowano

Skropliny są i klimatroniku i manualu , ale bez jaj , przecież 100 lat tym jeździł nie będziesz !!!

To tak jak słyszałem że warto wyłączać parę kilometrów przed celem jazdy zasilanie gazem (LPG) to para zostanie wydalona z tłumików.

Pewnie że i jedni i drudzy mają trochę racji , ale można się doszukać jeszcze ze 100 czynności które możemy zrobić żeby auto jeździło o parę lat dłużej , ALE CO TO ZA JAZDA !!!

zibi

BYŁO w kolejności: