Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam parę pytań odnośnie otwierania tylnej szyby .Nie działa od początku nabycia auta jak się do tego zabrać czy ciężko odpiąć jest tapicerkę?Gdzie są bezpieczniki? Znalazłem w bagażniku przy aku ale coś ich według mnie za mało?Podświetlanie wyłącznika działa tzn wieczorkiem widać ,że świeci czyli napięcie jest?Od strony kierowcy też nic nie daje pomimo wyłączonej blokady.Jak naciskam wyłącznik to tylko słychać działający przekaźnik i na tym wszystko:(
Opublikowano
Mam parę pytań odnośnie otwierania tylnej szyby .Nie działa od początku nabycia auta jak się do tego zabrać czy ciężko odpiąć jest tapicerkę?Gdzie są bezpieczniki? Znalazłem w bagażniku przy aku ale coś ich według mnie za mało?Podświetlanie wyłącznika działa tzn wieczorkiem widać ,że świeci czyli napięcie jest?Od strony kierowcy też nic nie daje pomimo wyłączonej blokady.Jak naciskam wyłącznik to tylko słychać działający przekaźnik i na tym wszystko:(

bezpieczniki masz w schowku tym nad nogami pasażera , jak tam zaglądniesz to na górze zobaczysz dwa białe mocowania - jak to przekręcisz to zobaczysz bezpieczniki

ale jak nie działa coś w któryś drzwiach to najprawdopodobniej nie ma styku na kablach łączoncych drzwi ze słupkiem

Opublikowano

linka od opuszczania okna przetarła pancerz (jak była uzywana tylko od czasu do czasu - zardzewiała i przetarła pancerz)

u mnie tak właśnie jest - poprzedni właściciel zamocował szybę "na sztywno"....

czeka mnie wymiana podnośników tylnych szyb - a podobno są dwa rodzaje od 1998 roku jest bodajrze mocownay na 2 sruby ale nie wiem dokładnie.....

Opublikowano
jutro postaram się dobrać do tapicerki i rozebrać zobaczymy co się stało,ale podświetlanie przycisku działa czyli napięcie jakieś dochodzi?
Opublikowano
obstawiam mechanizm. Jak już ktoś wyżej pisał są dwa modele. Sam to przerabiałem w kilku rocznikach zmieniałem i są różnice w mocowaniu prowadnicy do poszycia drzwi. Dlatego polecam najpierw rozebrać boczek i dokłednie przyjrzeć sie mechanizmowi jaki dokładnie występuje właśnie u ciebie. Boczek zdejmuje się banalnie. Odkręcasz klamkę wewnętrzną. Pod zaślepką masz wkręt na śróbokręt. Reszta to zatrzaski do okoła na krawędziach boczka z jednym dużym na czele. Główny masz mniejwięcej na środku boczka tak jakby pod rączką. Boczek zsuwasz ku górze. Wyjdzie bez problemu.