Skocz do zawartości

Dziwne cykanie w BMW E36 318i 91r, Prośba o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW E36 1.8 318i 91r, i zauważyłem że podczas dodawania gazu w mojej E36 słychać z okolicy pokrywy zaworów i wtrysków dziwne cykanie, im więcej gazu dodaje tym szybciej i głośniej cyka. Podczas postoju również cyka, ale jakby delikatniej. Ten problem nie występuje zawsze, ale dość często. Czy ktoś może przerabiał już taki problem w swojej E36, może wiecie co z tym zrobić. Dodam że samochód nie kopci, ani nic podobnego.

Pozdrawiam :(

Opublikowano

W M40 klekotanie w głowicy jest dość powszechne. Jest pewnie taka jak napisał rafal-LUBIN.

Chyba, że to coś z wtryskiwaczami jak twierdzisz, że nie zawsze słychać to "cykanie". Może się przycinają i cykają dlatego. A masz LPG?? Jak masz to jeżeli były by to wtryski to na gazie nie powinno to występować, ponieważ na gazie wtryski paliwa nie pracują.

Opublikowano
Panowie w m40 nie ma płytek zaworowych. Są dzwigienki popychaczy i popychacze i to pewnie to cyka. Tak w każdym temacie będzie o cykającym klekocie. Wiem bo i mi cykało. Koszt to ok 35zł za dzigienke i tyle samo za popychacz za jedną sztukę czas ok jednego dnia i ok 100zł za wymianę. Do tego nowy olej polecam jeżeli chodzi o półsyntetyk to mobil super,1 lub castrol magnatec i jeszcze wałek.
Opublikowano
komplet nprawczy glowicy M40 okolo 700zl i problem z glowy

Chyba z plasteliny, kup i załóż taki zestaw, daje mu 10-20 tys km i znów będzie klekotał...

Sprawdz do ilu się kręci silnik. Na postoju dodawaj gazu aż do końca i patrz na obrotomierz. Patrz w ktorym momencie skali zacznie się tak jak by "trząść". Zdrowe M40 kreći się do 6200rpm, czym mniej tym gorzej.

Ja bym zaryzykował przejażdżkę do Aleksandrowa Łódzkiego, mieszka tam Pan Andrzej, magik, który Ci to zrobi za ok. 150zł. Kupowanie zestawów np. Motiv'a to moim zdaniem wyzrzucenie pieniędzy w błoto, pozdrawiam.