Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc.

mam troche ogolne i przedszkolne pyutanie.

wybieram sie w daleka podroz. z dala od domu jakies 4000km. chcialbym zapytac co nalezy sprawdzic, przeczyscic przed taka podroza?

olej w skrzyni i silniku mam z glowy. uklad chlodzenia rowniez, tak jak i uklad hamulcowy. widocznym problemem jest tylko nierowna praca silniki, troszke falujace obroty na postoju. zaznaczam, ze mam gaz ale dzieje sie to rowniez, na beznzynie. podejrzewam, ze wina przeplywomierze ale moge sie mylic. prosze jednak o wskazowki, ktore nie beda mnie kosztowac, cos co moge zorbci sam. dzieki z gory, pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj

Sprawdz wycieraczki czyli przesmaruj mechanizm widoczny przez podszybie.

Spryskiwacze szyby przedniej ustaw je i miej pewnosc ze jest plynu pod dostatkiem

Mialem kiedys przyjemnosc z kolega wracac w mrzawke autem co wycieraczki nie chodzily-rzadna przyjemnosc wrecz katorga

Sprawdz uklad wydechowy czy gdzies nie jest naderwany ,przerdzewialy lub oberwana guma wieszaka-urwie sie i narobi ambarasu.

Posprawdzaj cisnienie wkolach i zapasowym kole.

Wez ze soba podstawowe narzedzia ,line holownicza ,kable pozyczkowe orac jakis pret lub breszke czasem sie przydaje.

To tyle z moich doswiadczen co na drodze sie mi zepsulo.Reszte jak sie zepsuje to i tak na drodze sam nie naprawisz tylko warsztat.

Po za tym wszystkiego sie nie ustrzezesz i nie przewidzisz a calego warsztatu ze soba nie zabierzesz wiec zabrac zestaw wymieniony powyzej pelny bak i jechac

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34